Töötuks jäänud Latvala: proovin järgmisel aastal mõnel rallil osaleda

Postimees Sport
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: EIBNER/Alexander Neis / imago/Eibner

Toyota rallimeeskond teatas, et järgmisel hooajal sõidavad meeskonnas kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä. Seega jääb töötuks viimased kolm hooaega Toyota meeskonnas kihutanud Jari-Matti Latvala.

«Tahan tänada meeskonda kolme suurepärase aasta ja koos saavutatud edu eest,» lausus Latvala sotsiaalmeedia vahendusel. «Töötan praegu selle nimel, et saaksin järgmisel aastal mõnel WRC-rallil osaleda. Hoian teid asjadega kursis. Suur tänu fännidele toetuse eest,» lisas soomlane.

Latvala asus Toyota sõitjaks 2017. aastal, kui meeskond liitus WRC-sarjaga pika pausi järel. Toyota saavutas Latvala abil 2018. aastal meeskondliku meistritiitli. Sõitjate arvestuses tuli soomlane tunamullu ja mullu neljandaks, kuid tänavu seitsmendaks.

Toyota korporatsiooni president Akio Toyoda jagas Latvala suunas kiidusõnu. «Kui 2014. aastal külastasin esimest korda Soomet, siis polnud Toyota veel otsustanud WRC-sarja naasta. Olin põnevil, sest see oli minu esimene kord, kui nägin sõitjaid isiklikult. Esimesena jõudis kohale Jari-Matti, kes toona oli Volkswageni sõitja.»

Toyoda lisas: «Kui ma teda tervitasin, siis ütles ta sõbralikult tere. Ta rääkis mulle enda Corollast ja Celicast. See oli hetk, kui tegin otsuse, et naaseme WRC-sarja. Me pidime tagasi tulema. Saan öelda, et kui ma ei oleks nii sõbralikku Volkswageni sõitjat näinud, siis võib-olla me poleks praegu WRC-sarjas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles