Meistrite liiga: Barcelona alistas Dortmundi ning tagas edasipääsu

Postimees Sport
Copy
Lionel Messi
Lionel Messi Foto: EMILIO MORENATTI/AP

UEFA Meistrite liiga alagrupiturniiri viienda vooru kohtumises sai Barcelona 3:1 võidu Dortmundi üle millega kindlustati edasipääs järgmisesse ringi. Teistes alagruppides edasipääsejaid ei selgunud.

E-alagrupis pidasid põnevuskohtumise Liverpool ja Napoli. Napoli asus avapoolajal Dries Mertensi väravast kohtumist juhtima, kuid Dejan Lovren viigistas 65. minutil seisu ning nii lõppes kohtumine viigiga. Kuna Salzburg alistas 4:1 Genki, otsustab edasipääsejad viimane voor.  

Liverpool – Napoli 1:1
Genk – Salzburg 0:3

(sulgudes punktid)
E-alagrupp: 1. Liverpool (10), 2. Napoli (9), 3. Salzburg (7), 4. Genk (1)

F-alagrupis alistas Barcelona 3:1 Dortmundi Borussia. Oma 700 mängu pidanud Lionel Messi lõi ühe värava ning andis kaks väravasöötu - ühe Luis Suarezile ning teise Antoine Griezmannile. Ühtlasi Tagas Barcelona ka edasipääsu. 

Inter võitis võõrsil 4:1 Praha Slaviat ning nii tõusid nemad alagrupis hetkel teiseks, kuid Dortmundil on punkte Interiga sama palju. Viimases voorus mängib Inter Barcelonaga, Dortmund Prahaga.

Barcelona – Dortmund 3:1
Praha Slavia - Milano Inter 1:4

F-alagrupp: 1. Barcelona (11), 2. Inter (7), 3. Dortmund (7), 4. Praha Slavia (2)

G-alagrupis  on seis enne viimast vooru ülimalt huvitav. Benfica juhtis pikalt Leipzigi vastu, kuid kuue viimase minutiga suutis Saksamaa klubi seisu viigistada Emil Forsbergi väravatest. Peterburi Zenit alistas 2:0 Lyoni. 

Leipzigil on lootused edasi pääseda suured, kuid teise koha nimel läheb lahinguks, sest võrdsetel punktidel on Zenit ja Lyon, Benfica jääb neist aga kolme punktiga maha, mis tähendab, et edasipääs on pea võimatu. 

Peterburi Zenit – Lyon 2:0
RB Leipzig – Benfica 2:2

G-alagrupp: 1. Leipzig (10), 2. Zenit (7), 3. Lyon (7), 4. Benfica (4). 

H-alagrupis vigistasid põnevuslahingus Valencia ja Chelsea 2:2. Chelsea hoidis edasipääsust kinni 82. minutini, kuid siis Valencia viigistas ning kõik jääb viimase vooru otsustada. Seal kohtub Valencia aga Ajaxiga ning Chelsea Lillega. Ajax teenis täna 2:0 võidu Lille üle.

Valencia – Chelsea 2:2
Lille - Ajax 0:2

H-alagrupp: 1. Ajax (10), 2. Valencia (8), 3. Chelsea (8), 4. Lille (1)

Varasemalt olid alagruppidest edasipääsu teeninud PSG, Müncheni Bayern ning Juventus, eile lisandus sellele seltskonnale Madridi Real, Tottenham ja Manchester City.

Täna on võimalik edasipääs lunastada E-alagrupis nii Liverpoolil kui ka Napolil, kes omavahel põnevuslahingus vastamisi lähevad. F-alagrupis on võimalik edasipääs teenida Barcelonal ja Dortmundi Borussial, kes samuti omavahel kohtuvad. G-alagrupist on edasipääsulootused õhus RB Leipzigil ja Lyoni Olypique'l. Täpsemalt loe edasipääsemise võimalustest suurest ülevaatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles