Petisest Brasiilia spordijuht sai eluaegse tegutsemiskeelu

Postimees Sport
Copy
Ricardo Teixeira (vasakul) ja Brasiilia endine profipallur Ronaldo.
Ricardo Teixeira (vasakul) ja Brasiilia endine profipallur Ronaldo. Foto: SERGIO MORAES/REUTERS

Endine Brasiilia jalgpalliliidu ninamees Ricardo Teixeira sai FIFA poolt eluaegse tegutsemiskeelu. 

Teixeirat süüdistati korruptsioonis, mis väljendus altkäemaksu võtmises ning erinevate meediaõiguste omandamises, mis täitis tema isiklikke huve. Kuriteod pandi toime 2006-2012.

Lisaks eluaegsele keelule määras FIFA petisest juhile 907 000 eurose rahatrahvi. Mehe teod ei piirdunud paraku ainult kodumaaga, sest ka USA võimud soovivad Teixeira üle kohut mõista seoses kahtlaste tehingutega 2015. aastal, mis Ameerika Ühendriikide pinnal aset leidsid.

Mõni aasta tagasi tervet maailma jalgpalli raputanud korruptsiooniskandaal läks kalliks maksma esialgu Jose Maria Marinile, kes oli Teixeira järeltulija Brasiilia vutiliidu juhina. Talle määrati neljaastane vanglakaristus, kuid Teixeiral õnnestus õigluse eest põgeneda ja varjul püsida.

«Kas kusagil on turvalisemat kohta kui Brasiilia? Miks ma peaksin üldse põgenema siit, kui mind ei süüdistata «mitte milleski»? Kõik, mis on välismaal keelatud, on siin lubatud. Aga ärge võtke seda ülestunnistusena, sest minu südametunnistus on puhas,» sõnas Teixeira üleoleval toonil 2017. aastal ühele Sambamaa ajalehele.

Nüüd on mees kätte saadud ning Šveitsis ja Andorras peetud juurdluse käigus otsustati ka tema saatus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles