Hullumeelsed rahanumbrid: NFLi mängumees sõlmis rekordilise lepingu

Postimees Sport
Copy
Lane Johnson.
Lane Johnson. Foto: Mitchell Leff/AFP

NFLi meeskonna Philadelphia Eagles'i põhimängija Lane Johnson sõlmis leivaisaga tulusa lepingupikenduse, mille kohaselt teenib ta nelja aasta jooksul 72 miljonit dollarit ( 65 miljonit eurot).

Eelmainitud hiigelsummast on ameeriklasele garanteeritud lausa 54 miljonit dollarit (49 miljonit eurot), ehk kui miski peaks tiimi ja atleedi vahel rappa jooksma, siis makstakse see raha Johnsonile igal juhul välja.

Eagles valis 29-aastase jalgpalluri enda ridadesse 2013. aastal, Drafti üldarvestuses oli ta neljas valik. Seitse aastat hiljem on Oklahoma Ülikooli kasvandikust kerkinud liiga üks silmapaistvamaid atleete.

Rahanumbrid, mida mees hakkab uue kontrahti kohaselt teenima, on rekordilised, sest mitte kunagi varem ei ole keegi nii suurt garanteeritud summat saanud. Varasem tippmark kuulus Oakland Raiders'i ässale Trent Brownile (32,9 miljonit eurot).

«Sellise lepinguga kaasnevad ka kohustused ja pinged, sest iga asi võetakse arvesse,» kommenteeris Johnson allkirjale järgnevat elu. «Väikeseid asju hakatakse piinliku täpsusega jälgima - trenni ja koosolekutele hilinemine jne. Kardan, et taolised asjad võivad mõjutama hakata minu mängu ning keskendumist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles