Kirt: loodan, et kõige hullem periood on möödas

Postimees Sport
Copy
Eelmise aasta Eesti parim meessportlane Magnus Kirt MM-hõbedaga.
Eelmise aasta Eesti parim meessportlane Magnus Kirt MM-hõbedaga. Foto: Tairo Lutter

Lõppenud hooaja odaviske maailma edetabeli liidrina lõpetanud Magnus Kirt taastub jõudsalt õlavigastusest, mis Doha MMil tekkis ning hoiab pilgud Tokyo olümpiamängude suunas. 

Eesti parim odaviskaja Magnus Kirt rääkis ETV saates «Hommik Anuga» oma karjäärist, vigastusest paranemisest ning eesootavast Tokyo olümpiamängudest. 

Magnus Kirt vigastas oma õlga Doha MMi odaviske finaali viiendal võistluskatsel ning tal tuli selle parandamiseks operatsioonilauale minema. Pärast mitmete kirurgidega arutamist, tehti Kirdile 19. oktoobril operatsioon, mille tegi Soome arst Urho Väätäinen. Vigastuspaus pidi esialgsete plaanide järgi kestma kuni kaheksa kuud. 

«Loodan, et kõige hullem periood on möödas. Hetkel veel oda visata ei saa, kuid praegu pole ka see periood selline,» rääkis Kirt. «Prognoose on erinevad, kuid loodame, et vigastuspaus nii pikaks ei kujune.»

Odaviske võistlus Tokyo olümpiamängudel toimub 5. augustil, kui peetakse kvalifikatsioon. Lõppvõistlus peetakse 8. augustil. Seda, kas Kirt vigastusest selleks hetkeks paraneb, näitab aeg. «Loodetavasti saab õlg korda. See on meie eesmärk, mis meid hommikul voodist püsti ajab ja trenni minema sunnib» selgitas Kirt. 

Karjääris nii Euroopa meistrivõistlustel kui ka maailmameistrivõistlustel poodiumile kerkinud Kirt on olümpiamängudel osalenud korra. Debüüdil 2016. aastal Rios, lõppes eestlase jaoks võistlus juba kvalifikatsioonis, kus tulemusega 79.33 saavutas 23. koha. Tokyosse läheb ta hoopis teise minekuga. « Rio olu huvitav. Esimene olümpia, olin väga närvis. Esimese katse astusin üle vist peaaegu meetriga, mida ma pole hiljem teinud,» muheles Kirt. «Ei saa ette ennustada, mis Tokyos juhtub, aga kindlasti see Magnus on küpsem ja natuke rohkem kogemusi saanud erinevatest läbikukkumistest.»

Vaata saadet «Hommik Anuga» rahvusringhäälingu leheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles