Eesti raudvara Täht: kui tahame koondisena edasi areneda, siis vajame ambitsioonikat peatreenerit

Postimees Sport
Copy
Robert Täht.
Robert Täht. Foto: Sander Ilvest

Eesti rahvusmeeskonna nurgaründaja Robert Täht pääses kolmapäeval esmakordselt Itaalia tippklubi Perugia eest ametlikus mängus algkoosseisu, aidates meeskonna 3:0 võiduni tabeli viimase klubi Sora vastu, vahendab Võrkpall24.ee.

Robert, mängid Perugias esimest hooaega. Kuidas jääd algusega isiklikus plaanis rahule?

Selles suhtes jään rahule, et olen saanud keskenduda sellele, et trennis edasi areneda. Teadsin siia tulles, et mänguaeg kuivab tõenäoliselt kokku ja erinevalt põhjustel see ongi päris väike olnud. Selles suhtes on hästi, et tunnen, et olen saanud ennast edasi arendada – see oligi mu üks peamisi eesmärke.

Natuke eelmisest mängust. Kas peatreener Vital Heyneni otsus, et kuulud algkoosseisu, oli sinu jaoks üllatus ja millal treener sellest teada andis?

See info tuli paar päeva varem ja polnud üllatus. Praegu algab selline periood, kus hakkab mänguaega rohkem tulema. Treener ütles ka, et see mänguaeg oleks võinud tulla juba varem, aga kuna meie itaallasest temporündaja (Fabio Ricci) sai vigastada, siis peame kasutama välismaalasest tempomängijat (Marko Podrašcanin) igas mängus (Itaalia liigas tohib korraga väljakul olla neli leegionäri – toim.). Nüüd algab uus Meistrite Liiga hooaeg ja siis ilmselt tekib neid võimalusi rohkem.

Kas täna Trentino vastu näeme sind põhiskoosseisus?

Kindasti mitte, kuna tegu on väga põhimõttelise mänguga. Kindasti mängitakse sellise koosseisuga, millega mängiti terve eelmine hooaeg ja võideti ka superkarikas.

Seoses Eesti koondise uue peatreeneri valimisega – kas arvad, et kandidaatide sekka võinuks võtta ka eestlasi?

Kui Eesti meeskond tahab edasi areneda, siis täna ma tõesti ei näe, et meil Eestis oleks treener, kes suudaks seda teha. Ma olen täiesti kindel, et see mees peab tulema väljast. Kindlasti pole asi selles, et ta on lihtsalt välistreener. Ta peab olema treener, kes on ennast juba tõestanud; kes on võitnud midagi; kellel on ambitsioon teha Eesti koondis paremaks. See on kõige olulisem. Üks variant treeneri valiku puhul on alati olnud see, et kui tuleb keegi kohalik ja annab head emotsiooni meestele ning meeskond mängibki hea emotsiooni pealt hästi ja teeb tulemusi. Aga kui tahame koondisena edasi areneda, siis vajame ambitsioonikat välismaalast, kes toob häid muutusi ja on piisav autoriteet.

Pikemalt loe Võrkpall24.ee kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles