Norra naistele kolmik- ja meestele kaksikvõit

Postimees
Copy
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: Kimmo Brandt/Epa

Hooaja esimesel MK-etapil Soomes Rukal oli kavas kolmepäevane minituur, mis kulmineerus pühapäeval jälitussõitudega. Suuri üllatusi ei sündinud ja mõlemad esikohad kuulusid Norra suusatajatele: naistest triumfeeris Therese Johaug ja meestest Johannes Høsflot Klæbo.

Norra naised saavutasid suisa kolmikvõidu. Johaugi edu teise koha teeninud Heidi Wengi ees oli minut ja 11,3 sekundit. Kolmandal kohal finišijoone ületanud Astrid Uhrenholdt Jacobsen kaotas Wengile kahe sekundiga. Norra kolmikule järgnesid ameeriklannad Sadie Bjornsen ja Jessica Diggins ning soomlanna Krista Pärmäkoski.

Mehed pakkusid publikule põnevama etenduse, mille sangariks kerkis Klæbo, kel oli raskel lõputõusul konkurentidest rohkem jaksu. Klæbo finišeerus 1,8 sekundit enne koondisekaaslast Emil Iverseni. Kolmanda koha sai kodupubliku lemmik soomlane Iivo Niskanen, kel kogunes kaotust võitjale 11,1 sekundit. Esikuuikusse mahtusid ka norralane Pål Golberg, venelane Aleksandr Bolšunov ja norralane Hans Christer Holund.

Ruka minituuril osales ka kolm Eesti murdmaasuusatajat. Kui Henri Roos ja sprindis 17. koha saavutanud Marko Kilp pühapäeval starti ei tulnud, siis Martin Himma sai 76 finišisse jõudnud sportlase seas 68. koha. Himma kaotas Klæbole ligi seitsme ja poole minutiga.

MK-sarja üldseis

Naised: Johaug 311 punkti, Weng 238 p, Jacobsen 216 p, Bjornsen 201 p, Diggins 167 p.

Mehed: Klæbo 324 punkti, Iversen 283 p, Niskanen 228 p, Golberg 204 p, Bolšunov 191 p.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles