Kalev/Cramot ootab näljane Minski Tsmoki

Ville Arike
, reporter
Copy
Branko Mirkovic kaitseb nüüd Tsmoki värve.
Branko Mirkovic kaitseb nüüd Tsmoki värve. Foto: Erik Tikan

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond kohtub VTB Ühisliigas kolmandat korda meeskonnaga, kes on hooaega alustanud kaotuste seeriaga. Permi Parma ja Saraatovi Avtodor said Eesti klubi vastu võidu kätte, täna kodupubliku ees ei taheta Minski Tsmokile enam sama lõbu pakkuda.

Kalevlased peavad abitreener Indrek Reinboki sõnul olema aga väga ettevaatlikud. «Tsmoki on väga näljane. Ja nad näevad meis kindlasti vastast, kelle vastu on võimalik esimene võit kätte saada,» ütles Reinbok.

«Oleme mängijatele rõhutanud, et peame väga korralikult alustama, sest vastane läheb täispangale. Tsmoki mängib sümpaatset, küllalt soliidset ja samas agressiivset korvpalli. Pigem on üllatav, et nad pole veel suutnud võiduarvet avada, mängud on jäänud väikeste detailide taha.»

Nädal tagasi jäi Tsmoki võõrsil kõigest 73:77 alla Ühisliiga liidrile Himkile. Enne seda kaotati Krasnojarski Jenisseile kolme, Nur-Sultani Astanale kahe, Kaasani Uniksile nelja ja Nižni Novgorodile viie punktiga! Kokku on peetud seitse mängu.

Paremini on Tsmokil läinud FIBA Europe Cupil, kus alagrupiturniiril saadi teine koht ja jõuti teise ringi. Ent võideti kolm esimest kohtumist ja kaotati kolm järgmist. Koos Ühisliigaga on Tsmoki kaotuste seeria juba kuuemänguline.

Tsmoki üks liidreid Dominez Burnett on mõnda aega olnud vigastusega eemal, kuid nüüd tuli meeskonnaga Tallinna. «Rünnaku põhidisaini teeb tagaliin, kus on Branko Mirkovic, Robert Lowery ja Burnett,» märkis Reinbok.

Tsmokis pallib suisa kolm endist kalevlast ja nad kõik on olulises rollis. 37-aastane Mirkovic juhib jätkuvalt vägesid (keskmiselt 28 minutiga 15,4 punkti ja 5,7 korvisöötu), Maksim Salaš möllab korvi all (25 min, 10,4 p, 5,7 lp) ja Vitali Ljutõtš äärel (17 min, 8,2 p, 4,0 lp).

Kalevil on kõik mehed rivis ja terved. Eelmisel nädalal Astana üle saadud võiduga jõuti taas esikaheksasse, nii võite kui kaotusi on Kalevil neli.

Kõiki Kalevi mänge VTB Ühisliigas kannavad sel hooajal üle Kanal 12 ja postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles