Vettel ebaõnnestunud hooajast: tean, kuidas sõita, ja ei pea midagi muutma

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sebastian Vettel vasakul ja Kimi Räikkönen paremal.
Sebastian Vettel vasakul ja Kimi Räikkönen paremal. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Hasan Bratic/SIPA

F1 varasem maailmameister Sebastian Vettel pole viimastel aastatel ennast parimast küljest näidanud. Viimati 2013. aastal MM-tiitlini jõudnud sakslane lõpetas tänavu üldarvestuses viiendal kohal, mis on tema Ferrari-karjääri halvim tulemus. 

Vettel võttis hooaja kokku ning leidis, mida tuleb järgmisel aastal parandada. Esimest korda pärast 2014. aastat meeskonnakaaslaselt lüüa saanud Vettel mõistis, et enamasti oli kehvade tulemuste põhjuseks paljuski tema halvad otsused. 

«Mina isiklikult oleksin paremat tööd pidanud tegema ja pean kõige parandamiseks esmalt peeglisse vaatama,» selgitas Vettel. 

Tänavu järjekordse MM-tiitli kindlustanud Lewis Hamiltonile kaotas Vettel koguni 173 punkti, mis on Ferrari ja Mercedese heitluses ülisuur vahe. Samuti kaotas ta esimest hooaega meeskonnakaaslaseks olnud Charles Leclercile 24 punktiga. 

«Tegin palju vigu, mida saanuks vältida. See pole raketiteadus, kuid paljuski määravad tulemuse väga väikesed asjad,» rääkis Vettel. 

Suurimad eksimused olid esikohalt katkestamine Kanada võidusõidul. Lisaks ebaõnnestumised Suurbritannias ja Itaalias, kus oli võiduvõimalus üsna suur.

«Tean, kuidas sõita, ja ei pea midagi muutma. Lihtsalt analüüsin olukordi, mis halvasti läksid ning teen nendest järgmiseks hooajaks järeldused,» lõpetas Vettel intervjuu Inglise meediale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles