Järelvaadatav ⟩ Kalev/Cramo sai kahe sangari toel vägeva võidu ja kerkis liigatabelis kuuendaks

Postimees Sport
Copy

Eesti esiklubi BC Kalev/Cramo lõpetas korvpalli VTB Ühisliigas kodumängude seeria 94:87 võiduga Krasnojarski Jenissei üle. Mäng on järelvaadatav.

Kalev/Cramo kaotas esimese veerandaja küll 16:24, kuid läks puhkepausile 11-punktilises eduseisus. Teisel poolajal külalised Jenisseist ohtlikult lähedale ei jõudnudki ja Kalev kirjutas turniiritabelisse hooaja viienda võidu, millega kerkis kuuendale kohale. Tänavuse hooaja üllataja Jenissei asub viie võidu ja kolme kaotusega Moskva klubide Himki ja CSKA järel kolmandal positsioonil.

Kalev/Cramo sangarid olid Janari Jõesaar ja Kristjan Kitsing, kes kogusid vastavalt 23 ja 22 punkti ehk kahe peale kokku suisa 45 silma. Kui Kitsing oli jälle suurepärases hoos kaugviskejoone taga, tabades seitsmest sooritusest viis, siis Jõesaar kontrollis lauda, saades koguni 13 lauapalli. Üleplatsimeheks kerkis 27 punkti kogunud Jenissei pallur Davion Berry.

Kalev/Cramo hooaeg VTB Ühisliigas jätkub 15. detsembril, kui Moskvas minnakse vastamisi seni kaotuseta oleva Himkiga. Tabelitipp (võidud-kaotused): Himki (9-0), CSKA (6-3), Jenissei (5-3), Lokomotiv-Kuban (5-3), Uniks (5-4), Kalev/Cramo (5-5).

Enne mängu (eelvaade Kalev/Cramo koduleheküljelt):

Eelmisel hooajal esimesena play-off’ist välja jäänud Jenissei on olnud seni Ühisliigas vaieldamatult suurim üllataja, kes paikneb viie võidu ja kahe kaotusega tabelis suisa teisel kohal. Hooaega alustas Krasnojarski klubi septembri lõpus ajaloolise 80:71 võiduga tiitlikaitsja Moskva CSKA üle, hiljem on jagu saadud ka Permi Parmast, Saratovi Avtodorist, Minski Tsmokist ja Krasnodari Lokomotiv-Kubanist. Alla on jäädud vaid kaotuseta jätkavale Moskva oblasti Himkile ja Peterburi Zenidile.

Jenissei mängu veab paljuski USA-Horvaatia kolmik Davion Berry, Dustin Hogue ja Tomislav Zubcic, kes viskasid avamängus CSKA vastu meeskonna 80 punktist 52 ja viimatises lahingus Kubani vastu 98 punktist 65 punkti. 28-aastane tagamängija Berry saabus Jenisseisse Kreeka kõrgliigaklubist Ateena Panioniosest, 29-aastane ja 211-sentimeetrine tsenter Zubcic Hispaaniast Manresast ja 27-aastane ääremängija Hogue Itaaliast Trentost. Kokku mängib Jenisseis hetkel seitse leegionäri: viis ameeriklast, üks horvaat ja üks serblane.

Eesti korvpallisõprade jaoks on Krasnojarski leegionäridest tuntuim mõistagi ekskalevlane Chavaughn Lewis, kes tuli Jenisseisse hiljuti Nižni Novgorodist. Oma esimeses mängus Krasnodari vastu sai Lewis Jenissei eest kirja seitse punkti, seitse korvisöötu ja neli vaheltlõiget.

Jenisseid juhendab 52-aastane horvaat, varem muuhulgas nii Permi Ural Greati, Vilniuse Lietuvos Rytast, Zagrebi Cedevitat kui ka Horvaatia koondist treeninud Dražen Anzulovic, kes vahetas suvel välja meeskonna pikaaegse peatreeneri Oleg Okulovi.

Kalevi ja Jenissei omavaheliste mängude seis on viigis 6-6. Viimased neli Kalevi ja Jenissei kohtumist on lõppenud seejuures just Eesti esiklubi triumfiga, Jenissei sai viimati võidurõõmu tunda 2017. aasta veebruaris.

Kalev läheb tänasele mängule vastu täiskoosseisus: Sander Raieste, Sten Sokk, Tanel Kurbas, Kristjan Kangur, Janari Jõesaar, Martin Dorbek, Aigars Škele, Kristjan Kitsing, Martin Paasoja, Kyle Vinales, Jonathan Holton ja Calvin Godfrey.

Kalevil on Ühisliigas selle aastanumbri sees jäänud pidada kolm mängu. Lisaks tänasele ootab meid ees veel võõrsilmäng Moskva oblasti Himkiga (8-0) ja kodumäng Moskva CSKAga (6-3).

Kogu mäng järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles