Fourcade lõpetas peaaegu aasta kestnud võidupõua, prantslastelt täistabamus

Postimees Sport
Copy
Martin Fourcade paremal.
Martin Fourcade paremal. Foto: Fredrik Sandberg/TT/TT NEWS AGENCY

Prantsusmaa laskesuusatamise suurkuju Martin Fourcade võitis Östersundis meeste 20 km individuaalsõidu ja lõpetas sellega 354 päeva kestnud võidupõua. Fourcade järel kuulusid Prantsusmaa koondisele veel ka teine, kolmas ja neljas koht. Viimast nelikvõitu nähti MK-sarjas veidi vähem kui 14 aastat tagasi. 

Fourcade alustas tagasihoidlikult suusarajal, kaotades esimese lasketiiru järel Johannes Thingnes Böle 6,5 sekundit, kuid kogus see-eest enesekindlust laskmisel. Järgnevatel ringidel paranes tema sõidukiirus märkimisväärselt ja nii võis ta isegi viimases tiirus endale ühe eksimuse lubada. 

Teise koha võttis kõva sõidu teinud Simon Desthieux, kes samuti ühe eksimusega kaotas Fourcadele 12,7 sekundit. Prantlaste täistabamusele panid lõppsõna Quentin Fillon Maillet, kes tõusis madalaimale poodiumiastmele, kaotades võitjale kolme eksimuse juures 1.50,8. 

Esikümnes oli seejuures koguni viis prantslast. Lisaks esikolmikule sai Emilien Jacquelin neljanda koha, Fabien Claude lõpetas seitsmendal positsioonil. 

Suurfavoriit Johannes Thingnes Bö, kes juhtis võistlust pärast esimest lasketiiru, oli hädas suusarajal ning kahe eksimusega jäi norralane 10. kohale. 

Tänase sõidu parimad:

Foto: IBU Biathlon

Eestlaste parimana lõpetas Rene Zahkna kahe eksimusega 59. positsioonil. Kalev Ermits sai kuue eksimusega 66. koha ning oma esimese 20 km individuaaldistantsi läbinud Raido Ränkel jäi 13 möödalasuga 102. kohal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles