Ogier selgitas, miks keeruline Monte Carlo ralli on hea etapp hooaja avalöögiks

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: PAU BARRENA/AFP

Kuuekordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier ütles, et tema eesmärk on karjäär Toyotas lõpetada seitsmekordse maailmameistrina, kuid see ei ole tema kinnisidee. 

Prantslane võitis esimesed neli MM-tiitlit Volkswagenis ning kaks järgmist M-Spordis. Lõppenud hooajal Citroenis sõites teenis prantslane kolmanda koha. Ühtlasi on Ogier korduvalt öelnud, et 2020. hooaeg jääb talle viimaseks.

«Muidugi tahaksin võita veel ühe tiitli ja seda kolmanda autotootjaga. Ma olen võitleja ning kui kord juba võistlustules olen, soovin võita,» rääkis Ogier.

«Ma ei alusta hooaega mentaliteediga, et see on minu viimane võimalus võita. Minu selja taga on imeline karjäär ning kui suudan viimase hooajaga veel midagi võita, oleks tore,» selgitas

Uue autoga kohanemiseks kulub Ogier’l kindlasti aega, kuid ajalugu on näidanud, et mitte üleliia palju. «Olen mitmel korral samas seisus olnud. Iga kord olen uue keskkonnaga üsna kiiresti kohanenud. Loodetavasti ka sel korral,» rääkis prantslane.

Hooaja esimene ralli sõidetakse jaanuari teises pooles Monte Carlos. «Monte on ralli, kus ei pea alati 100 protsenti autost välja pigistama. Seal tuleb olla tark, säästa rehve ning tulla toime keeruliste tingimustega. Seega on tegu hea ralliga, mida uues meeskonnas esimesena sõita. Ma ei pea iga sekundikümnendiku pärast võitlema, nagu tuleb seda teha Soomes.»

Lisaks Ogier'le alustab Montes uues meeskonnas hooaega veel Ott Tänak (Hyundai), Elfyn Evans (Toyota) ning Kalle Rovanperä (Toyota).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles