Hääletus ⟩ Vali Eesti 2019. aasta parim nais- ja meesvõrkpallur

Postimees Sport
Copy
Võrkpalli Euroopa meistrivõistlused 2019. Eesti-Montenegro. 0:3. Andrus Raadik, Hindrek Pulk, Timo Tammemaa, Andri Aganits.
Võrkpalli Euroopa meistrivõistlused 2019. Eesti-Montenegro. 0:3. Andrus Raadik, Hindrek Pulk, Timo Tammemaa, Andri Aganits. Foto: Mihkel Maripuu

Võrkpalliaasta 2019 hakkab lõppema. Välja selgitamata on veel vaid Eesti karikavõitjad. Karikavõitjad selguvad 29. detsembril Saku suurhallis. Samal õhtul kuulutatakse võrkpalli juubeligalal välja Eesti parim nais- ja meesvõrkpallur.

Siia aastasse mahub palju. Jaanuaris kindlustas Eesti rahvusnaiskond võitudega Rootsi ja Soome üle ajaloolise pääsu võrkpalli Euroopa Meistrivõistluste finaalturniirile. Kevadel tuli Tartu Ülikool/Bigbank naiste Balti liigas 2. kohale, meeste Credit24 Meistriliiga võidu võttis Bigbank Tartu. Naiste Eesti meistriks tuli taas Tartu, meeste seas võitis vabariigi meistritiitli Pärnu Võrkpalliklubi.

Rahvuskoondised mängisid suvel Euroopa liigades. Naiskond läbis Hõbeliiga kahe võidu ja nelja kaotusega, meeskond sai tänu Euroopa Kuldliiga finaalturniiri korraldaja staatusele koosseisudega eksperimenteerida, aga Kuldliiga lõppes siiski pettumust valmistava 4. kohaga.

Mõlemad koondised jäid EM-finaalturniiril alagruppi pidama. Kui meeste puhul oli tegemist selge pettumusega, siis naiskond näitas Ungaris väga südikat ja võitluslikku mängu ning tuli kaotustest hoolimata pea püsti kodumaale tagasi.

Nüüd on aeg välja selgitada 2019. aasta parimad. Osale rahvahääletusel ja anna oma hääl mängijale, kes on Sinu arvates eriliselt silma paistnud! Hääletamine kestab kuni 14. detsembri südaööni.

Kõikide rahvahääletusel osalejate vahel loositakse välja 5 võitjat. Võitjatest kolm saavad endale auhinnaks 2 vabapääset 29. detsembril toimuvale Eesti võrkpalli juubeligalale ja kahte võitjat premeerime Eesti meeste koondise mängija selle hooaja mängusärgiga.

Loe mängijate tutvustusi artikli lõpust!

 
 

Aasta meesvõrkpalluri kandidaadid:

Andri Aganits - temporündaja

Eesti rahvusmeeskonna tempoosakonna kindel lüli. Vigastas eelmisel klubihoojal Belgias (mängis Maaseiki Greenyardis) õlga ja käis seejärel operatsioonil. Taastumine kulges õnneks edukalt ja EM-finaalturniiril sai Aganits taas Eestit aidata.

Martti Juhkami - nurgaründaja

Pärast mitmeaastast pausi taas Eesti koondisega liitunud nurgaründaja tõi koondisesse kogemust ja rahulikkust. Pääses ka EM-finaalturniirile sõitnud meeskonda. Klubivõrkpalli mängis Prantsusmaa meistriliigas Tourcoing´u ridades.

Markkus Keel - sidemängija

Rahvuskoondise teine sidemängija, kas läbi suve ja ka EM-finaalturniiril rahvusmeeskonna mängu juhtis. Noore mängumehena hankis koondises kõvasti kogemusi ja näitas, et suudab Kert Toobali asendamisega hakkama saada. Eelmisel hooajal tegi esimese ja kohe väga eduka hooaja piiri taga, kui kandis põhisidemängija rolli Austria liigas SK Posojilica Aich-Dobis. Juhtis meeskonna ka Austria meistriliiga kullani.

Kristo Kollo - nurgaründaja

Viimastel aastale kuulunud kindlalt peatreener Gheorghe Cretu valikusse nurgaründaja positsioonil. Kuulus EM-finaalturniiri Eesti põhikoosseisu ja oli muidu meie jaoks pettumust valmistanud turniiril üks Eesti meeskonna stabiilsemaid mängijaid. Klubivõrkpalli mängis möödunud hooajal Itaalia esiliigas VBC Mondovi meeskonnas.

Ardo Kreek - temporündaja

Pikaaegne Eesti koondise põhikoosseisu mängija, kes mängis sügisel juba oma viiendal EM-finaalturniiril. Rahvusmeeskonna üks kogenumaid mehi. Klubivõrkpalli mängib Kreek alates 2012. aastast Prantsusmaal Pariisi Volley´s, kellega langeti eelmiseks hooajaks esiliigasse, ent suudeti see võitja ja uueks aastaks taas kõrgemasse seltskonda tõusta. Kreek valiti Prantsusmaa esiliiga parimaks temporündajaks.

Taavet Leppik - nurgaründaja

Koduse meistriliga üks säravamaid mängijaid, kes esindab Pärnu Võrkpalliklubi, kuuludes aastaid Avo Keele meeskonna liidrite sekka. Krooniti Pärnuga eelmisel hooajal Eesti meistriks, Credit24 Meistriliigas võitis pronksi ja karikavõistlustel teenis hõbeda.

Silver Maar - libero

Meeste koondise noorim liige, kes kuulus meeskonda nii valiksarjas kui EM-finaalturniiril Hollandis. Seni jagas mänguaega vanameister Rait Rikbergiga, ent peab nüüd ise koondises põhikoosseisu koha täitma. Klubivõrkpalli mängis Pärnu VK särgis ja krooniti möödunud hooajal Eesti meistriks, võitis Credit24 Meistriliigas pronksi ja karikavõistlustel hõbeda.

Mart Naaber - temporündaja

Koondise pikim mängumees, kes kuulus meeskonda suve esimeses pooles ja kontrollmängudes, ent finaalturniirile ei sõitnud. Klubihooajal esindas Bigbank Tartut, kellega tuli Credit24 Meistriliiga võitjaks, olles liiga üks domineerivamaid temporündajaid. Eesti meistrivõistluste hõbe.

Hindrek Pulk - diagonaalründaja

Viimastel hooaegadel korduvalt Credit24 Meistriliiga MVPks valitud mängija, kes teenis üle mitme aasta sel suvel ka koondisekutse ja osales ka EMi valik- ja finaalturniiril. Koduse liiga viimaste aastate kõige säravaim mängija, kes esindas eelmisel aastal Bigbank Tartut ja aitas meeskonna Credit24 Meistriliigas kullale. Eesti meistrivõistlustel tuli ta Tartuga hõbedale. Uueks hooajaks teenis esimese välislepingu ja siirdus Prantsusmaa kõrgliigasse Chaumont´i.

Andrus Raadik - nurgaründaja

Aitas rahvusmeeskonna EM-finaalturniirile ja mängis ka EMil. Kompromissitu võitleja, kes tõmbab tihti oma emotsioonidega kaasa kogu meeskonna. Klubivõrkpalli mängis Soomes Savo Volley´s.

Rait Rikberg - libero

Koondise kauaaegne libero lõpetas koondisekarjääri EM-finaalturniiril Hollandis. Meeskonna üks kogenumaid mehi, kelleta on viimaste aastate Eesti koondist raske ette kujutada. Klubivõrkpalli mängis eelmisel hooajal Bigbank Tartus, kus tuli Credit24 Meistriliigas kullale ja Eesti meistrivõistlustel hõbedale.

Timo Tammemaa - temporündaja

Meeste koondises viimastel aastatel korralikult kanda kinnitanud temporündaja, kes suudab tegutseda väga resultatiivselt. Kuulus ka EM-finaalturniiril Eesti koosseisu. Klubivõrkpalli mängis Belgias Maaseiki Greenyardis, kellega võitis ka Belgia meistritiitli. Mängis Maaseiki klubiga ka võrkpalli Meistrite liigas.

Renee Teppan - diagonaalründaja

Teppan pidi eelmise klubihooaja lõpus Poola kõrgliigas Belchatowi Skras sunnitud vigastusepausile minema, see jättis kõva pitseri ka tema koondisesuvele. Suve esimese poole tegeles Teppan vigastuste raviga ja mängupraktikat ei saanud. Sõitis lõpuks küll rahvusmeeskonnaga EM-finaalturniirile, ent sealgi pärssis vigastus tema tegutsemist. Osales Belchatowiga ka Meistrite liigas, kus näitas kohati väga resultatiivset mängu ning aitas meeskonna poolfinaali.

Kert Toobal – sidemängija

Rahvusmeeskonna kapten ja vaieldamatu liider, kelle mängu õnnestumisest sõltub tihti ka koondise edu. Juhtis Eesti meeskonna viiendat korda EM-finaalturniirile ja kandis seal selgi korral suurt rolli. Klubivõrkpalli mängis 2018/2019 hooajal Euroopa tippliigas Poolas, kus kuulus Lubini Cuprumi meeskonda.

Robert Täht - nurgaründaja

Rahvusmeeskonna vaieldamatu rünnakuliider, kelle emotsionaalsed esitused tõmbavad kaasa nii meeskonnakaaslased kui fännid. Eelmisel klubihooajal esindas Türgi kõrgliigaklubi Izmiri Arkast, kellega võideti Tähe eestvedamisel liigas hõbemedal. Arkas osales ka Meistrite liigas, kus eestlane samuti liidrirolli kandis.

Oliver Venno - diagonaalründaja

Venno tegi 2018/2019 hooajal suurepärase klubihooaja, mis lõppes koguni kolme medaliga, neist üks eurosarjas. Türgi meistriliigas vedas Venno Istanbuli Galatasaray pronksile, olles ühtlasi üks Türgi liiga resultatiivsemaid mängijaid. Medali võitis Venno ka CEV Cupil, kus aitas Galatasaray hõbedale, olles samuti enamikes mängudes meeskonna resultatiivseim. Venno oli ka kogu CEV Cupi turniiri skoorikuningas, tuues 10 kohtumisega kokku 190 punkti. Lisaks võitis Venno hõbemedali Türgi karikavõistlustel. Viimastel aastatel koondises suurt rolli kandnud diagonaalründaja seekord EM-finaalturniirile sõitnud meeskonda ei mahtunud, ent kuulus koondisesse Euroopa Kuldliiga mängudel.

Aasta naisvõrkpalluri kandidaadid:

Kaisa Bahmatšev - sidemängija

Koondise teine sidemängija, kes kuulus esmakordselt EM-finaalturniirile pääsenud rahvusnaiskonna ridadesse nii valiksarjas kui finaalturniiril. Andis peatreener Andrei Ojametsale vajadusel olulise lisakäigu. Mängis eelmisel hooajal esmakordselt välismaal, kuuludes Belgia meistriliiga klubisse Volley Sedisol Farciennes.

Polina Bratuhhina-Pitou - nurgaründaja

Suurte kogemustega nurgaründaja andis rahvusnaiskonnale EM-valiksarjas vajalikku kogemust ja kindlust. Klubivõrkpalli mängis eelmisel hooajal Prantsusmaa esiliigas Terville´i Florange´i ridades, aidates naiskonnal tõusta meistriliigasse ja võita Prantsusmaa naiste esiliiga karika. Mängib selgi hooajal samas võistkonnas.

Anu Ennok - nurgaründaja

Aastaid olnud rahvusnaiskonna üks liidreid. Pidi EM-valiksarjas vigastuste tõttu mitu kohtumist vahele jätma, ent sõitis naiskonnaga Ungarisse finaalturniirile ja oli seal üks Eesti stabiilsemaid mängijaid. Klubivõrkpalli mängis möödunud hooajal Prantsusmaa meistriliigas Nancy Vandoeuvre ridades.

Nathalie Anett Haidla - libero

Rahvusnaiskonna pesamuna, kes pääses vaid 17-aastaselt Eesti naiste koondisesse ja osales nii EM-valiksarjas kui EM-finaalturniiril, kus teenis ka mänguminuteid. Klubivõrkpalli mängis eelmisel aastal Tallinna Ülikooli naiskonnas.

Eliise Hollas - temporündaja

Naiste koondise üks tugitalasid võrgu keskel, aitas koondise EMile. Klubivõrkpalli mängis eelmisel hooajal Prantsusmaa esiliigas Terville´i Florange´is ja kandis sealgi põhikoormust ning tõusis naiskonnaga kõrgliigasse. Tuli Terville´iga ka Prantsusmaa naiste esiliiga karikavõitjaks.

Ingrid Kiisk - nurgaründaja

Üks väheseid koduliigas mängivaid võrkpallurid Eesti koondises. Aitas kevadel TÜ/Bigbanki Eesti meistriks. Balti liigas võitis hõbeda ja Eesti karikavõistlustel ja karikavõistlustel kulla. Valiti nii Balti liiga kui ka Eesti liiga sümboolsesse koosseisu.

Liis Kullerkann - temporündaja

Rahvusnaiskonna kindel põhikoosseisu mängija, oluline lüli nii EM-valiksarjas kui finaalturniiril. Klubivõrkpallis esindas Prantsusmaa meistriliiganaiskonda Nancy Vandoeuvre´i.

Kertu Laak - diagonaalründaja

Naiste koondise rünnakuliider. Murdis kevadel koondise treeningul sõrmeluu ning pidi seetõttu Euroopa Hõbeliiga mängud vahele jätma. EM-finaalturniiriks 21-aastane Laak paranes ning oli EMil Eesti resultatiivseimaid mängijaid, kelleta on koondist raske ette kujutada. Klubivõrkpalli mängis 2018/2019 hooajal Soome esiklubis Salo LP Viestis, osaledes ka Meistrite liigas. Krooniti kevadel esmakordselt Soome meistriks ning valiti ka Soome liiga parimaks diagonaalründajaks. Uueks hooajaks teenis lepingu Euroopa tippliigasse Itaaliasse.

Kristiine Miilen - nurgaründaja

On viimase aastaga tõusnud rahvusnaiskonna üheks rünnakuliidriks, kuuludes EM-valikturniiril enamasti Eesti naiskonna põhikoosseisu ja mängis edukalt ka EM-finaalturniiril. Aitas klubihooajal Terville´i Florange´i Prantsusmaa esiliiga võitjaks ja esiliiga karikavõitjaks.

Kristel Moor - diagonaalründaja

Kertu Laagi vigastuse tõttu kandis diagonaalründajana koondisesuvel suurt koormust, aga sai suurepäraselt hakkama ning osales ka EM-finaalturniiril. Klubivõrkpalli mängis eelmisel hooajal koos koondisekaaslaste Hollase, Miileni ja Bratuhhina-Pitouga Prantsusmaal Terville´i Florange´i ridades ja aitas naiskonna meistriliigasse. Krooniti Prantsusmaa esiliiga karikavõitjaks.

Julija Mõnnakmäe - sidemängija

Eesti naiste koondise kauaaegne kapten ja vaimne liider. Juhtis rahvuskoondise ajaloolise EMini ja ohjas sealgi naiskonna mängu. Klubivõrkpalli mängis eelmise hooaja esimeses pooles TÜ/Bigbanki naiskonnas, kellega võitis Eesti karika. Hooaja teiseks pooleks liitus Prantsusmaa meistriliigaklubi Nancy Vandoeuvre´iga.

Kristi Nõlvak - libero

Alati heatujuline Eesti koondise kaitse ning vastuvõtu ohjaja, kes hoiab rasketel hetkedel võistkonnakaaslastel tuju üleval ja saab kätte ka kõige raskemad pallid. Terve karjääri mänginud kodumaal, ent oli sellele vaatamata EMil üks meie kindlamaid mängijaid. Kuulus eelmisel hooajal TalTech/Tradehouse´i ridadesse ja võitis hõbeda nii Eesti karikavõistlustel kui meistrivõistlustel, kus valiti ka parimaks liberoks.

Hanna Pajula - nurgaründaja

Koondise kindel tagala kindlustaja, kes suudab vahetusest sekkudes tihti mängu vajaliku muutuse tuua ja kelle rasked pallingud Eesti naiskonnale tihti punkte toovad. Klubivõrkpalli mängis Belgias Volley Sedisol Farciennesi naiskonnas.

Eliisa Peit - temporündaja

Rahvusnaiskonna tempoosakonna liige, kes aitas koondise EM-finaalturniirile. Klubivõrkpalli mängis Soomes LP-Vampula naiskonnas.

Nette Peit - nurgaründaja

Kuulus Eesti koondisesse EM-valiksarjas ja säras EM-finaalturniiril, kui tõi mängus Rumeenia vastu koguni 31 punkti. Klubivõrkpalli mängis eelmisel hooajal Soome meistriliigas LP Kangasala naiskonnas, kus oli samuti kindel liider.

Jade Šadeiko - diagonaalründaja

Tulevikutegija, kel samuti rahvuskoondisega esimesed kogemused olemas. Klubihooajal esindas TÜ/Bigbanki naiskonda, olles Tartu rünnakuliidreid. Võitis Tartuga Balti liigas hõbeda, Eesti meistrivõistlustel ja karikavõistlustel kulla. Valiti Eesti meistriliiga parimaks diagonaalründajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles