FIFA muutis klubide MMi mängupaika

Postimees Sport
Copy
Education City Stadium.
Education City Stadium. Foto: KARIM ABOU MERHI/AFP

FIFA oli sunnitud tänavuse aasta klubide maailmameistrivõistluste mängupaika muutma, sest Dohas asuv Education City Stadium pole veel ametlikult vastu võetud.

40 000 pealtvaatajat mahutaval uhiuuel staadionil, mis võõrustab ka 2022. aasta MMi, pidi 18. detsembril toimuma FC Liverpooli poolfinaalmäng, 3.-4. koha kohtumine ning 21. detsembril peetav finaal.

Kuna Education City Stadium`il ei jõuta eelnevalt korraldada mitte ühtegi katsevõistlust, siis otsustas FIFA eelmainitud mängud viia Doha Khalifa International Stadium`ile. Sama spordiareen võõrustas tänavu sügisel kergejõustiku MMi.

«Education City Stadium'i ehitus on jõudnud täielikult lõpuni ja kõik funktsioneerib ilusti, kuid eelnev kinnitus testivõistluste näol on tegemata, seega otsustasime viia klubide MMi matšid teisele staadionile,» seisis FIFA ametlikus teadaandes. «Meie peamine prioriteet on pakkuda fännidele unustamatu elamus, seetõttu lükkub areeni avamine pisut hilisemaks.»

Kataris on veel viis suursugust staadionit, mis ootavad enda valmimist. Kahe aasta pärast panevad pururikkas kõrberiigis oskused proovile juba jalgpallimaailma eliit, kes hakkavad võistlema ihaldatud maailmameistritiitli nimel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles