Vähihaige trekisõitja võitis MMilt pronksmedali

Postimees Sport
Copy
Matthew Glaetzer.
Matthew Glaetzer. Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP

Austraalia sportlane Matthew Glaetzer võitis Uus-Meremaal peetud trekisõidu MMilt pronksmedali, kusjuures asjaolu teeb veelgi imestusväärsemaks see, et mehel diagnoositi oktoobris kilpnäärmevähk.

27-aastase austraallase ees lõpetasid venelane Shane Perkins ning Malaisia atleet Azizulhasni Awang. Glaetzer, kes on valitsev maailmameister sprindis, sai teada enda raskest tervislikust seisundist paar kuud tagasi, kui ta istus takso tagaistmel ja sai arstilt kõne.

«See on minu karjääri kõige magusam kolmas koht. Kõik tundub siiani nii sürrealistlik,» sõnas Glaetzer pärast võistlust emotsionaalselt. «Ületasin kõik isiklikud ootused. Arvestades tervislikku seisundit, on saavutus veelgi erakordsem. Võtan päev korraga ning ei lase ühelgi asjal ennast takistada.»

Eelmisel kuul teostati mehele operatsioon, mille järel algas pikk taastumisprotsess tervenemise suunas. Olenemata tõsisest diagnoosist plaanib ta osaleda järgmise aasta Tokyo olümpiamängudel. «Eks aeg annab tervikliku pildi ravi ja edasise käekäigu suhtes,» lisas vägilane lühidalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles