Venemaa suusakoondise treener võistluskeelust: olen korra Ustjugovit nutmas näinud, enam ma seda kogeda ei taha

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Sergei Ustjugov
Sergei Ustjugov Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS

Venemaa suusakoondise treener Marcus Cramer kardab suusatajate reaktsiooni tänasele uudisele, mis jätab Venemaa koondise neljaks aastaks suurvõistlustelt eemale. Viimane kord, kui selline uudis tuli, hakkas koondise üks liidritest Sergei Ustjugov nutma.

Täna kogunes Lausanne’is rahvusvahelise antidopinguagentuuri WADA täitevkomitee, et otsustada, mis saab Venemaa spordist. Paar nädalat tagasi esitas WADA kontrollkomitee CRC ettepaneku Venemaa neljaks aastaks suurvõistlustelt eemaldada. Täna võeti otsus üksmeelselt vastu. «Meie jaoks tähendab see katastroofi,» ütles Cramer.

Cramer meenutas aega, mil Ustjugov sai teada, et ta ei saa osaleda Pyeongchangi olümpiamängudel. «Kaks aastat tagasi nägin enda ees suurt kasvu meest kokku kukkumas. See oli raske vaatepilt. Ma ei taha seda uuesti näha, see oli minu jaoks liiga keeruline,» rääkis Cramer.

«Ustjugovi abikaasa on praegu rase, kuid järgmised kaks või kolm kuud pole teda ennast kodus. Võib-olla ei jõuagi ta sünnituse ajaks koju. Nad ohverdavad selle spordi nimel palju. Ja nüüd tahab keegi nende raske töö nulliks muuta. Kuidas ma seda neile selgitan?» jätkas Cramer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles