Maailma hokijuht tahab MMi näha Venemaal: jätke süütud sportlased rahule! (1)

Toimetas Ville Arike
Copy
Rahvusvahelise jäähokiliidu IIHF president Rene Fasel.
Rahvusvahelise jäähokiliidu IIHF president Rene Fasel. Foto: Artyom Korotayev/Artyom Korotayev/TASS

Kui suurem osa maailma spordiüldsusest taunib venelaste dopingutarvitamist üheselt, siis meie idanaabril leidub ka toetajaid. Üks neist on rahvusvahelise jäähokiliidu IIHF juht Rene Fasel.

Ajalehele Sport-Ekspress antud intervjuus märkis Fasel, et Venemaa peaks rahvusvaheliselt antidopinguagentuurilt WADA eile saadud karistuse kaebama edasi rahvusvahelisse spordiarbitraaži CAS. Ning seejärel saab vaadata, kas IIHF saab oma positsiooni kaitsta. Positsioon on lihtne: Faseli arvates tuleks ükskõik mis hinna eest viia Venemaal läbi riigile 2023. aastaks antud meeste ja noormeeste ning 2021. aastaks antud naiste MM.

«Teeme kõik võimaliku, et need võistlused toimuksid Venemaal. Ilmselt palutakse meil need mujale viia. Lõpuks sõltub kõik CASi otsusest. Peame ootama ja lootma,» kommenteeris Fasel.

Ta lisas, et on üllatunud, et sanktsioonide nimekirja ei langenud ka järgmise aasta jalgpalli EM. «Kõigi rahvusvaheliste spordialaliitude jaoks on olukord ebameeldiv. Kahju, et hoki on sellesse kõigesse segatud, sest meie spordiala pole kuidagi seotud Rodtšenkovi-nimelise skandaaliga. Hokimängijad on süütud. Leidke süüdlased ja karistage neid, kuid jätke süütud sportlased rahule! Kollektiivne karistamine on mõttetu.»

Kui Venemaa annab CASi kaebuse sisse ja kevadel Šveitsis algava MMi ajaks too otsust teha ei jõua, saab Venemaa Faseli kinnitusel seal mängida oma nime, lipu ja hümni all. «Kui CAS jõuab otsustada, lähtume sellest. Üks on kindel – Venemaa koondis mängib MMil. Kas lipuga või mitte, ei oska ma praegu vastata,» lisas Fasel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles