Blogi ⟩ Amsterdami Ajax ja Milano Inter langesid Meistrite liigas konkurentsist

Postimees Sport
Copy
Amsterdami Ajaxi meestel on põhjust olla pettunud.
Amsterdami Ajaxi meestel on põhjust olla pettunud. Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS

Jalgpalli Meistrite liiga alagrupiturniiri viimases voorus kindlustasid koha kaheksandikfinaalis Liverpool, Napoli, Dortmundi Borussia, Londoni Chelsea, Valencia ja Lyon. Turniir lõppes aga eelmise aasta poolfinalisti Amesterdami Ajaxi ja Itaalia kõrgliiga liidri Milano Interi jaoks.

Meistrite liiga viimase mängudevooru tegi lahti E-grupp, kus kahe edasipääsukoha eest võitlesid Liverpool, Salzburg ja Napoli.

E-alagrupi liider Liverpool läks võõrsile teadmisega, et Salzburgile kaotada kindlasti ei tohi ning edasipääsuks piisab ka viigist. Väga tasavägise avapoolaja järel viis Naby Keita Inglise klubi 56. minutil 1:0 juhtima ning minut hiljem tegi Mohamed Salah seisuks juba 2:0. Selle tulemusega ka mäng lõppes ning Liverpool väljus alagrupist 13 punktiga ja võitjana. Napoli alistas samal ajal 4:0 Genki ning lõpetas grupi teisena. Salzburg siirdub Euroopa Liigasse ning Genki jaoks on euroteekond lõppenud.

F-grupis selgitasid teise edasipääseja Milano Inter ja Dortmundi Borussia. Interiga võrdsete punktide peal olnud Dortmundil oli vaja, et Itaalia klubi neist viimases voorus vähem punkte koguks. Täpselt nii läkski, sest Dortmund suutis koduväljakul raskustega alistada Praha Slavia ning Inter kaotas kodusel San Sirol Barcelona meeskonnale. 

Barcelona viis 23. minutil juhtima 21-aastane Carles Perez, kuid Romelu Lukaku suutis minut enne poolajapausi seisu viigistada. Teisel poolajal sai Itaalia klubile saatuslikuks suluseisu reegel. Kaks löödud väravat tühistati ning lõpuks tegid skoori hoopis katalaanid, kui 17-aastane Ansu Fati 2:1 võiduvärava lõi. Alles oktoobri lõpus oma 17. sünnipäeva tähistanud noormehest sai Meistrite liiga kõigi aegade noorim väravalööja.

Dortmund alistas Praha Slavia tulemusega 2:1, seejuures jäi Borussia arvulisse vähemusse, kui Julian Weigl 77. minutil punase kaardi teenis. Dortmundi väravate eest kandsid hoolt Jadon Sancho ja Julian Brandt. Slavia poolelt tegi skoori Tomas Soucek.

Alagrupist läks esimesena edasi Barcelona ning teisena Borussia. Inter mängib edaspidi Euroopa liigas ning Praha Slavia jaoks on hooaeg Euroopas lõppenud.

G-alagrupis oli edasipääs tagatud RB Leipzigil ning edasipääsu eest võitlesid virtuaalselt  Lyon ja Peterburi Zenit. Kuigi Zenit jäi Benficale võõrsil selgelt 0:3 alla, püsis venelaste lootus Leipzigi peal, kelle võidu korral oleks Peterburi klubi teisena edasi pääsenud.

Leipzig läkski Lyoni vastu 2:0 juhtima, kuid teisel poolajal  suutis Prantsusmaa klubi kaheväravalise kaotusseisu tagasi mängida. Houssem Aouari ja Memphis Depay väravatest teenis Lyon väärtusliku viigipunkti ja edestas Benficat ja Zeniti kokkuvõttes ühe punktiga. Eriti halvasti läks Zenitil, kes 0:3 kaotuse tõttu sootuks viimaseks kukkus ning eurohooaja lõppenuks võib lugeda. 

H-grupis heitlesid koha eest kaheksandikfinaalis Amsterdami Ajax, Londoni Chelsea ja Valencia.

Ajaxile piisas edasipääsuks viigist Valencia vastu või olukorrast, kus Chelsea poleks koduväljakul suutnud võita Lille'i. Kumbki eeldus eelmise hooaja poolfinalistide jaoks siiski ei realiseerunud. Ise kaotati kodus Rodrigo väravast 0:1 Valenciale ja kuna Chelsea oli 2:1 parem Lille'ist, oligi hollandlaste teekond Meistrite liigas lõppenud. 

Londoni Chelsea väravad lõid Tammy Abrahami ja Cesar Azpilicueta, Lille'i eest tegi skoori Loic Remy. Valencia kindlustas H-alagrupi võidu, Chelsea lõpetas teisena ning  Ajaxi hooaeg jätkub Euroopa Liigas. 

Tagasi üles