Tänak: liitusin Adamo, mitte Neuville’i meeskonnaga

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak ja Andrea Adamo Kataloonia rallil šampanjat pritsimas. FOTO: Timo Anis
Ott Tänak ja Andrea Adamo Kataloonia rallil šampanjat pritsimas. FOTO: Timo Anis Foto: Timo Anis

Tänavune ralli maailmameister Ott Tänak liitub tulevast hooajast Hyundai meeskonnaga, kus sõidab ka tema üks suurimaid konkurente Thierry Neuville. Eestlane ei arva, et nende omavaheline võitlus võib meeskonnale kahjulik olla. 

Alates 2017. aastast on Hyundai vankumatu esinumber olnud Thierry Neuville, kuid nüüd liitub meeskonnaga värske maailmameister Tänak, kes kaardid sassi lööb. Eestlane tegi autoga esimesed testid ning ootab huviga uut aastat. 

Tänakult küsiti, et mis tunne on liituda Neuville’i meeskonnaga, siis eestlase vastus oli selline: «Tegelikult Andrea Adamo kutsus mind siia, seega võin öelda, et liitusin siiski Adamo tiimiga.»

Tuleval aastal on jõujooned eeldatavasti sarnased tänavusega. Tiitli nimel asuvad võitlema eeldatavasti Tänak ja Neuville Hyundaiga ning Sebastien Ogier Toyota roolis. 

«Kellelgi pole enne esimest etappi ühtegi punkti kirjas ja kõik võitlevad maksimaalselt nii enda kui ka meeskonna eest,» selgitas Tänak. «Meeskonnana oleme Thierryga väga tugevad. Kindasti tuleb meil kõva heitlus ka omavahel, kuid kuniks kõik jääb rajale, siis ei näe ma mingit probleemi.»

Tänak toob uude meeskonda kindlasti palju informatsiooni ka Toyotast, kuid Jaapani autotootja rallimeeskonna tehniline direktor Tom Fowler ei näe põhjust midagi karta. «Me ei plaani küll väga palju auto juures muuta. Tänak teab, et meie peamine eesmärk on auto kaalu vähendada, aga seda mille arvelt seda teeme, eestlane küll ei tea,» rääkis Fowler Autospordile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles