Viska pilk peale: Magnus Kirdi hõbemedal jõudis spordimuuseumisse

Postimees Sport
Copy
Magnus Kirt on üks neist olümpialootustest, keda ootaks ees vaktsineerimine.
Magnus Kirt on üks neist olümpialootustest, keda ootaks ees vaktsineerimine. Foto: Tairo Lutter

Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumis saab kuni jõuludeni vaadata Magnus Kirdi 2019. aasta Doha kergejõustiku maailmameistrivõistlustel meeste odaviskes võidetud hõbemedalit.

Eesti Spordi ja Olümpiamuuseumi projektijuhi Priit Tõnissoni sõnul on rõõmustav, et Magnus Kirdi võidetud hõbemedal jõudis nii kiiresti pärast MMi laiema avalikkuse ette vaatamiseks. «Tegemist on kergejõustiku selle aasta tähtsaima võistluse medaliga ja Magnus on sportlane, kelle käekäik paljudele eestlastele korda läheb,» lisas Tõnisson.

Doha MMil tagas Magnus Kirdile hõbemedali teises voorus visatud 86.21 meetrit. Kulla võitis Anderson Peters (86.89) Grenadast ja pronksi Johannes Vetter (85.37) Saksamaalt.

Spordimuuseumi keldrigaleriis on avatud ka näitus «Meie oma odavise», kus saab näha Magnus Kirdi 2018. aasta Euroopa meistrivõistluste pronksmedalit ja Andrus Värniku 2005. ja 2003. aasta maailmameistrivõistluste kuld- ja hõbemedalit. Samuti on näitusele välja pandud erinevaid odasid, treeningvahendeid, jalanõusid, riietust ja palju muud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles