Postimehe aruanne Saaremaalt: aga mis siis, kui haavatu saab terveks?

Carl-Robert Puhm
Copy
Saaremaa - Hapoel Yoav Kfra Saba.
Saaremaa - Hapoel Yoav Kfra Saba. Foto: Tairo Lutter

Saaremaa Võrkpalliklubi alustas eurohooaega koduväljakul Kuressaares, alistades tugevuselt kolmanda astme turniiri ehk Challenge Cupi 1/16-finaali avamängus Iisraeli klubi Kfar Saba Hapoeli 3:1 (25:18, 23:25, 25:23, 25:16).

Postimees tegi Kuressaares järgmised tähelepanekud.

Kindel algus. Saaremaa avas eurohooaja vägevalt, asudes kohtumist Iisraeli mulluse hõbedameeskonna vastu 5:1 juhtima. Edukas algus puhus elu sisse ka kodusaali tulnud peaaegu täismajale publikule, kes platsil toimuvale avaminutist alates häälekalt kaasa elas. Ainus ärev hetk tekkis seisul 8:2, mil Iisraeli klubi teenis neli punkti järjest. Saaremaa sai väiksest kohmetusest siiski kiiresti üle ning ühepoolne avageim võideti kindlalt. Vastased üritasid servil selgelt survestada Saaremaa vastuvõtu nõrgimat lüli Javier Jimenezt, kuid kuubalane oli pallingute kättesaamisel kindel.

Diagonaalründajata vastane. Iisraeli meeskonna ridades ei saabunud Eestisse diagonaalründaja Michael Chemo, kes jäi viisaprobleemide tõttu Tel Avivi lennujaama. 29-aastane ja 200 cm pikkune keenialane on olnud Kfar Saba meeskonna tänavuse hooaja selge põhimängija ning liidri puudumist oli platsil ilmekalt näha. Tema kohta täitis enamiku mänguajast 16-aastane Alon Haas, kellele sidemängija palli ei usaldanud. 189 cm pikkune nooruk sai näiteks teises geimis vaid kolm tõstet, mis muutis Saaremaa blokil vastaste mängu lugemise imelihtsaks.

Lubamatu geimikaotus. Saaremaa teise geimi kaotus on andestamatu. Sisuliselt diagonaalründajata mänginud vastaste rünnakulahendused olid hästi loetavad isegi Kuressaare spordihalli kogunenud publikule. Ometi õnnestus vastastel targalt mängides tasavägine lõpuheitlus enda kasuks kallutada ja geimivõit napsata. Eriti ilmekas on ka teise vaatuse statistika: Saaremaa vastuvõtuprotsent oli koguni 82, aga ründetegevus ei kannatanud kriitikat (35 protsenti). Eurosarjas kõrgeid kohti püüdev klubi ei saa sellist asja lihtsalt lubada.

Välismängijad. Hooaja alguses Saaremaa koosseisu hinnates oli selge, et meeskond tugineb suures osas leegionäridele. Kui koduliiga mängudes on peatreener Urmas Tali mängitanud ka Rauno Tammet ja Markus Uuskarit, siis eilses euromängus usaldas ta leegionäre Daniel Macieli ja Javier Jimenezt. Kui diagonaalründaja Maciel tegi mööndustega oma töö ära, siis Jimeneze panus oli tagasihoidlik. Kuubalane tõi vaid kümme punkti, saades kokku 43 tõstet. Küll tuleb kiita temporündaja Beau James Grahami mängu. Austraallane kerkis võistkonna liidriks, tuues 17 punkti, seejuures kaheksa blokist.

Korduskohtumine peetakse Iisraelis 17. detsembril. Saaremaale piisab nüüd edasipääsuks ka 2:3 kaotusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles