2024. aasta olümpiaala rändab võõrustajast 15 000 kilomeetri kaugusele

Postimees Sport
Copy
Surfamine (pilt on illustratiivne)
Surfamine (pilt on illustratiivne) Foto: Erik Kabik/RTNMPI/Capital Pictures/EKP/RTNMPI/Capital Pictures

2024. aasta Pariisi olümpiamängude peakorraldajad andsid teada, et suurürituse ajaks kolib surfamise ala Prantsusmaa pealinnast 15 000 kilomeetri kaugusele Tahitile.

Teatavasti pole surfamine Euroopa tagasihoidlikes tingimustes just kõige parem, seega otsustati viia ettevõtmine Pariisist 22-lennutunni kaugusele Tahitile. Lisaks prantslaste kolooniale olid valikus ka Suurbritannia ja Lõuna-Prantsusmaa veeväljad.

Tahiti, mis asub Pariisi ajatsooniga võrreldes kümme tundi taga, on regulaarselt võõrustanud meeste ülemaailmset surfiliigat. Paradiisisaart tuntakse veelaua harrastajate seas tõelise Mekana, sest antud piirkonnas on maakera ühed suurimad lained ja perfektsed tingimused spordiala viljelemiseks.

«See on uskumatult võimas tunnustus ja üllatus meile kõigile, eriti saarele, kus surfamine alguse sai,» sõnas Tahiti surfiliidu ninamees Lionel Teihotu.

Surfamise ala näeb esmakordselt olümpiamängude ajaloos järgmisel aastal Tokyos. Olgugi, et Tahiti näol on tegemist ideaalse kohaga, kus medalite nimel võidelda, kujuneb võistlejate ning pealtvaatajate rännak üsnagi kulukaks, sest keskmised lennupiletid Prantsuse Polüneesiasse maksavad 2000 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles