Eesti klubisid ootab käsipalli Balti liigas täisprogramm

Postimees Sport
Copy
Põlva Serviti ja Klaipeda Dragunase kohtumised on alati pingelised ning tasavägised.
Põlva Serviti ja Klaipeda Dragunase kohtumised on alati pingelised ning tasavägised. Foto: Helin Potter/arhiiv

Käsipalli Balti liiga 2019. aasta viimasel nädalavahetusel ootab kõiki Eesti klubisid täisprogramm ehk kaks mängu. Põlva Serviti sõidab kohtuma Leedu ja Läti meistritega, Viljandi HC võõrustab kaht kohalikku konkurenti ning lisaks mängivad HC Tallinn ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper võõrsil Riia Celtnieksiga.

Tugevamas ehk A-alagrupis pole Põlva Serviti veel võiduarvet avanud, aga on ka pidanud vaid kolm kohtumist. Tihedas B-grupis juhib viie vooru järel Kehra kaheksa punktiga, kuid Vilniuse VHC Šviesal on seitse, Celtnieksil ja Kaunase Granitas-Karysil kuus ja Tallinnal kolm silma. Viljandi on viie mängu järel punktita.

Kalmer Musting: ees on üliolulised mängud

Värske Eesti karikavõitja Serviti kaotas sügisel kodusaalis Dobele ZRHK Tenaxile 29:31 ning vana tuttava Klaipeda Dragunasega pole veel tänavu kohtutud. Viimasel on nagu Servitilgi tabelis vaid üks punkt, ent seda viiest mängust.

«Ees ootavad üliolulised mängud, kui tahame Balti liigas kuskile jõuda. Samas kui midagigi reisilt näppude vahele jääb, siis oleks kõik veel võimalik, sest pärast talvepausi on meil neli kodumängu. Tavaliselt ma koosseisumurede üle ei kurda, aga hetkel pole lihtne. Nii kui mõni mees naaseb, nii langevad jälle teised rivist,» tunnistas Serviti peatreener Kalmer Musting.

«Viljandi vastu kolmapäeval üritasin mängukoormust jagada võrdselt, et selle tiheda graafikuga perioodi vastu peaksime. Oma riigi meistritena on Dragunas ja Tenax mõlemad tugevad vastased, eriti veel kodusaalis. Lätlased mängivad meiega vägagi sarnast kiiret käsipalli ja neil on hea liider Saksamaalt naasnud Aivis Jurdžsi näol,» analüüsis Musting.

Kolmapäeval Servitile kaotanud Viljandi HC on ainus Eesti klubidest, kes sel nädalavahetusel kodus mängib. «Meil ongi jõulude eel nüüd kolm kodumängu, mis on tore. Serviti vastu saime 35 minutit kenasti hakkama, mängijad täitsid ettekirjutatut ja viskedki tabasid. Siis pääses põlvalaste pikem pink maksvusele,» kommenteeris Viljandi peatreener Marko Koks.

«Põlvas käisime vaid kümne palluriga, Balti liigas saame õnneks oma pingi pikemaks. Esiteks peaks nii Simon Drõgin kui Kristo Järve rivis olema ning erinevalt meistriliigast saame siin ka noori kasutada,» vaatas Koks koduste rivaalidega kohtumiste suunas lootusrikkalt.

Kehra ja Tallinn külastavad Viljandit ning Riiat

Kui HC Kehra/Horizon Pulp&Paper pühapäeva õhtul Riiast tagasiteed alustab, on meeskond 33 päevaga pidanud tosin kohtumist ning viimastes mängudes on see kahtlemata kajastunud. Laupäeval karikavõistluste poolfinaalis ja kolmapäeval meistriliigas jäädi alla HC Tallinnale.

«Peaks täisprofessionaalne tiim olema, et sellise koormusega hakkama saada. Aga midagi pole teha, tuleb mängida ja ilmselt noorematele palluritele vajalikku rahvusvahelist kogemust anda. Õnneks alustasime Balti liigat hästi ja, et ees on veel kolm kodumängu, siis pole midagi katki,» lausus B-alagruppi juhtiva Kehra peatreener Mart Raudsepp.

Sügisel avavoorus kodus Celtnieksiga mängides said Kehra 32:28 võidu, Tallinn aga jäi lätlastele valusalt 29:30 alla. Nädalavahetusel jäeti pealinlased küll ilma mullu võidetud Eesti karikast, ent kolmapäeval alistati Kehra 32:24 ning tõusti meistriliigas teisele kohale.

«Kehra-mäng oli ikka raske, kumbki meeskond ei saanud pärast karika nädalavahetust end õieti käima. Meie õnneks teisel poolajal saime, aga nüüd on ees juba uued ja vägagi tähtsad mängud. Balti liigas on vaja tabeliseisu parandada ja punktide järgi me nii Riiga kui Viljandisse ka läheme,» kinnitas Tallinna peatreener Risto Lepp.

Eesti klubide mängud Balti liigas sel nädalavahetusel:

14.12.  14:00  Klaipeda Dragunas – Põlva Serviti (Klaipedas)

14.12.  16:00  Riia Celtnieks – HC Tallinn (Riias)

14.12.  19:00  Viljandi HC – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper (Viljandis)

15.12.  15:00  Dobele ZRHK Tenax – Põlva Serviti (Dobeles)

15.12.  15:00  Viljandi HC – HC Tallinn (Viljandis)

15.12.  16:00  Riia Celtnieks – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper (Riias)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles