Suurt hulka endiseid NFLi mängumehi süüdistatakse hiiglaslikus pettuses

Postimees Sport
Copy
Endine San Francisco 49ersi jalgpallur Carlos Rogers on üks süüalustest.
Endine San Francisco 49ersi jalgpallur Carlos Rogers on üks süüalustest. Foto: Jeff Chiu/AP

Endine Denver Broncose mängija Clinton Portis on üks kümnest NFLi jalgpallurist, keda süüdistatakse ligi nelja miljoni dollari suuruses pettuses. Meeste sihtmärgiks langes tervishoiu programm, mille eesmärk on toetada professionaalsest spordist taganenud jalgpallureid. 

Kuriteoga on tihedalt seotud ka FBI, mis teostas juhtumi osas põhjaliku juurdluse. Lisaks Portisele süüdistatakse inetus pettuses Carlos Rogersit, Robert McCune'i, John Eubanksi, Tamarick Vanover'it, Ceandris Browni, James Butlerit, Frederick Bennett'it, Correll Buckhalterit ja Etric Pruitti.

Skeem oli lihtne: läbi võltsitud dokumentide ja identiteetite esitati toetusprogrammile valeinfot, millega taodeldi suuremate osade jagu raha. Kuna kõik eelmainitud inimesed olid tõsiseltvõetava atleetliku taustaga, siis ei tekkinud esialgu kellelgi taotluste osas kahtluseid.

Ettevõtmise hõlpsustamiseks kasutati tihtipeale altkäemaksu andmist.

Kümne mehe hulgast on kõige nimekam Portis, kes alustas profikarjääri 2002. aastal Denver Broncose meeskonnas. Kaks aastat hiljem sõlmis ta lepingu Washington Redskinsiga, kus veetis aega kuni sportlastee lõpuni. Kuuel hooajal üheksast kirjutati tema nimele 914 jooksumeetrit, lisaks valiti Portis ühel kahel korral NFLi Pro Bowleriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles