Euroliiga: Himki lõpetas kurva seeria, Maccabi tegi venelastele ebameeldiva üllatuse

Postimees Sport
Copy
Real Madridi ja Olympiacose vaheline vastasseis.
Real Madridi ja Olympiacose vaheline vastasseis. Foto: JUANJO MARTIN/EPA

Täna said korvpalli Euroliigas võidurõõmu tunda neljamängulise kaotusteseeria lõpetanud Moskva Himki, Anadolu Efes, Saski Baskonia, Maccabi Tel Aviv ja Real Madrid. 

Himki suutis küll avaveerandi seisuga 23:32 kaotada, kuid teisele vaatusele tuldi vastu juba enesekindlamalt ning Saksamaa pealinlastele erilist sõnaõigust ei jäetud. Lõpuvile kõlades säras spordiareeni tulikirjal Venemaa meeskonna 104:87 võitu tähistav skoor.

Kuue kaotuse kõrvale seitsmenda võidu saanud Himki parim oli ameeriklane Devin Booker, kes kogus matši jooksul 24 punkti ja kümme lauapalli. Vanameister Aleksei Šved lisas omaltpoolt 22 punkti, kaheksa resultatiivset söötu ja kolm lauapalli. Saksamaa klubi resultatiivseim pallur oli Rokas Giedraitis, kelle kontole kanti 17 punkti ja viis lauapalli.

Istanbuli derbis sai Anadolu Efes magusa võidu Fenerbahce vastu, kes murti tulemusega 81:73. Horvaat Krunoslav Simon viskas Euroliiga liidrite eest 22 punkti ja hankis üheksa lauapalli. Paar nädalat tagasi ajaloolist viskekätt näidanud Shane Larkin kogus seekord 20 silma. Fenerbahce silmapaistvaimaks kossumeheks oli täna 16 punkti visanud Derrick Williams.

Liigatabelis neljandal positsioonil paiknev Tel Avivi Maccabi oli parem venelaste hiiust Moskva CSKA-st, kes pisteti kotti tulemusega 90:80. Koos eduka õhtuga jätkavad nad ka head seeriat, kus koduväljakul pole sel hooajal kordagi vastaste ülekaalu tunnistatud. Maccabi parimad olid Scottie Wilbekin ja Othello Hunter, kes põmmutasid vastavalt 22 ja 20 silma. Eelmise aasta Euroliiga tšempioni au hoidis elus Mike Jamesi 22 tulemuslikku korvisopsu.

Õhtu teised vastasseisud:

Belgradi Crvena Zvezda - Saski Baskonia 64:72

Real Madrid - BC Olympiacos 93:77

Tabeliseis:

Foto: euroleague.net
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles