Toyota paneb vähemalt kahel rallil välja viis autot

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Takamoto Katsuta Toyota Yarisega mullusel Kataloonia MM-rallil.
Takamoto Katsuta Toyota Yarisega mullusel Kataloonia MM-rallil. Foto: REPORTER IMAGES/EPA

Toyota rallimeeskond teatas, et nende jaapanlasest piloot Takamoto Katsuta sõidab järgmisel hooajal WRC autoga koguni kaheksal MM-rallil.

Eelmisel hooajal WRC autoga MM-debüüdi teinud Katsuta sõitis mullu sarja võimsaima autoga kahel rallil - Saksamaal ja Kataloonias. Tuleval hooajal sõidab ta kaasa Euroopa etapid ning koduse Jaapani ralli.

Nii kogunebki 2020. aastal Katsuta arvele kaheksa etappi: Monte Carlo, Rootsi, Portugal, Sardiinia, Soome, Saksamaa, Suurbritannia ja Jaapan. Kokku koosneb 2020. aasta kalender 14 etapist ehk Katsuta sõidab kaasa enam kui pooltel rallidel.

«Takamotol on juba eelmisest aastast meie autoga kogemus olemas. Sel nädalal valmistus ta testil Monte Carlo ralliks. Ta tunneb autot aina rohkem ning saab aru, kuidas WRC auto käitub. Nüüd on tal vaja lihtsalt kogemust, mis aitab tal järjepidevamaks saada,» sõnas rallimeeskonna pealik Tommi Mäkinen.

Katsuta ise on Toyota meeskonnale avanenud võimaluse eest tänulik. «Loodetavasti suudan hooaja jooksul kõvasti areneda. Kuigi minu esimesed kogemused WRC autoga olid positiivsed, tean, et pean veel kõvasti tööd tegema.»

Seega näeme järgmisel hooajal Rootsi ja Soome rallidel startimas koguni viit Toyotat, sest lisaks põhimeestele Sebastien Ogier’le, Elfyn Evansile ja Kalle Rovanperäle stardib Põhja-Euroopa etappidel ka Jari-Matti Latvala.

Samas on Latvala öelnud, et ideaalis stardib ta järgmisel hooajal viiel etapil. Kui ta leiab selleks rahastuse, siis tõenäoliselt just Euroopa etappideks. See aga tähendaks, et Toyota paneks järgmisel hooajal viis autot välja koguni viiel rallil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles