Naiste käsipall saab uue maailmameistri

Postimees Sport
Copy
Janeli Patrail usub, et poolfinaalis võimsa mängu teinud Hollandi koondise vasaksisemine Lois Abbingh (pildil) veab naiskonna finaalis kullale
Janeli Patrail usub, et poolfinaalis võimsa mängu teinud Hollandi koondise vasaksisemine Lois Abbingh (pildil) veab naiskonna finaalis kullale Foto: IHF

Jaapanis lõpevad pühapäeval naiste käsipalli maaimameistrivõistlused, kus võitja selgitavad Holland ja Hispaania

Turniiri ja poolfinaalide sündmusi analüüsib 2013. aasta Eesti parim käsipallur, Saksamaa ja Taani klubides mänginud ning nüüd SK Reval-Sport/Padiset esindav Janeli Patrail:

«Üks on igal juhul kindel, naiste käsipall saab uue maailmameistri. Hispaanial on seni vaid üks pronks 2011. aastast ning Hollandil võimalus lisada kahelt eelmiselt MM-ilt võidetud hõbe- ja pronksmedalite kõrvale kuldne. Finalistid lülitasid minu jaoks üllatuslikult poolfinaalides välja naiste MM-i ajaloo edukamad riigid ehk Venemaa ja Norra.

Alati maailma tippu kuulunud Norra oli seni hästi hakkama saanud, arvestades et kuus-seitse põhitegijat vigastustega eemal olid. Aga poolfinaalis Hispaania vastu tunti neist puudust. Praeguse võtmemängija Stine Bredal Oftedali viskeprotsent oli vaid 29, ta jagas küll ilusaid sööte, aga tegi palju tehnilist praaki. Hispaania võidu võti oli nende jõuline kaitsetöö.

Venemaa ja Hollandi vaheline kohtumine oli väga tasavägine, kord üks ühega ees, siis teine. Lõpuks sai venelannade jaoks aeg lihtsalt otsa, mängu parimaks kuulutatud Anna Vjahhireva 11 väravast jäi võiduks väheks. Holland näitas tagaliinist võimast viskejõudu, eriti just Lois Abbingh ja Estevana Polman.

Usutavasti saab finaal olema võrdne, mõlemad võistkonnad tahavad väga esimest kulda. Turniir on olnud pikk ja pingeline, mängijad on kindlasti kurnatud. Väsimuse pealt tuleb vigu sisse ja kes neid vähem teeb, see ka võidab. Kindlasti oleneb palju, et millisel võistkonnal on pingilt rohkem võrdväärseid asendusmängijaid võtta. Mina ennustaks, et Holland võidab finaali ja Venemaa pronksimängu.

Turniiri tervikuna vaadates on selge, et naiste käsipall muutub üha kiiremaks ja jõulisemaks. Mulle kui joonemängijale meeldib aga väga, kuidas joonemäng on arenenud. Tõeliselt muljetavaldav, milliseid sööte sinna jagatakse ja et need ka kohale jõuavad ehk siis, et joonemängijad need kätte saavad.»

Lisaks poolfinaalidele peeti reedel veel kohamänge. Viienda koha sai Montenegro, olles 28:26 üle Serbiast ning seitsmendaks platseerus Rootsi, alistades 35:24 Saksamaa. Finaal Hollandi ja Hispaania ning pronksimäng Venemaa ja Norra vahel toimuvad Kumamotos pühapäeval, Eesti aja järgi algavad need vastavalt 13:30 ja 10:30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles