Endise F1 Bossi julge avaldus: Hamilton pole ainuke, kes Ferrariga liitub

Postimees Sport
Copy
Eddie Jordan (paremal) ja Mercedese piloot Valtteri Bottas.
Eddie Jordan (paremal) ja Mercedese piloot Valtteri Bottas. Foto: LaPressePhoto4/lapresse

Endine F1 vormelisarja ninamees Eddie Jordan tegi hulljulge avalduse, kui kinnitas, et Lewis Hamiltoni üleminek Ferrarisse on kindel ning peale tema võib legendaarse autotootjaga liituda ka teine nimekas inimene.

«Ma olen enam kui kindel, et Lewis liitub 2021 hooajal Ferrariga. See oleks tema seisukohast kõige õigem otsus. Hamilton on jõudnud karjääri viimasesse faasi, kuid sellest hoolimata soovib ta võita veel MM-tiitleid,» sõnas 71-aastane Jordan. «Juttudele paneks pitseri asjaolu, kui keegi suudab Hamiltonile kindlustada tema seljataguse. Kohe kindlasti ei tahaks ta Charles Leclerci järel teine piloot olla.»

Iirlane lisas, et Suurbritannia autosportlane pole ainuke, kes Ferrari ridadesse liikuda võib. «Minu seisukohad ei põhine oletustel. Lewise saatus sõltub suuresti Toto Wolff'i edasisest käekäigust. Tema leping Mercedesega saab läbi järgmise aastaga ning pärast seda liituvad nad mõlemad Ferrariga.»

«Kas Ferrari vajab kahte esinumbrit? Ei. Lewise tulek suudaks tekitada suure konkurentsi Leclerciga, mis aitaks nooremal sõitjal saavutada uusi kõrguseid. Tal on tohutult potentsiaali, et jõuda vormelis uuele tasemele.»

Kui valitsev maailmameister Hamilton peaks tõepoolest Ferrari masinas koha sisse võtma, siis on selge, et Sebastian Vetteli päevad on loetud. «Vettel paneb 2020. aasta lõpus ameti maha. Red Bulli ei saa Sebastian samuti naasta, sest seal sööks Max Verstappen ta kohe välja. Võimalik, et Mercedes võib tema palkamist kaaluda. See oleks justkui lohutuskaup Lewise lahkumise järel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles