Video Kalle Rovanperä Toyotast: see on kiire auto

Postimees Sport
Copy
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: Toyota GAZOO Racing

Rallikarjääri esimeseks WRC-sarja hooajaks valmistuv Kalle Rovanperä on Toyota Yarisega rahul. Ta möönab, et auto on küll kiire, kuid hooaja esimesel poolel tuleb palju õppida.

«See on kiire auto, kuid praeguse kogemuse põhjal pole võimalik öelda, milline on Toyota võrreldes konkurentidega,» lausus Rovanperä Soome ralliportaalile Rallit.fi. «Toyota tundus hea ja sellega on üsna mugav sõita. Aerodünaamika ja kõik muu on võrreldes R5 autoga teistsugune. Mulle meeldis,» lisas 19-aastane soomlane.

Rovanperä testis Toyota Yarise WRC-autot Prantsusmaal ja sai kahe päevaga mingisuguse pildi, milliseks võib kujuneda hooaja esimene ralli Monte Carlos. 2020. aasta autoralli MM-sarja hooaja esimene etapp toimub 23.–26. jaanuarini.

«Monte on hämmastav ralli. Paljud sõitjad on oma esimese ralli WRC-autoga just Montes teinud. Loodetavasti saame pärast Montet auto suhtes targemaks ning siis tuleb Rootsi ja veel mõned rallid, kus õpin autot tundma. Loodetavasti saan suvevaheajaks autoga tuttavaks ja seejärel sõidan korraliku tempoga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles