Endine Rootsi jalgpallikoondise väravavaht paljastas enda kohutava lapsepõlve

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
2006.aasta. Chelsea puurivaht Magnus Hedman soojendusel  enne Premier League`i kohtumist Arsenaliga.
2006.aasta. Chelsea puurivaht Magnus Hedman soojendusel enne Premier League`i kohtumist Arsenaliga. Foto: TOM HEVEZI/AP/Scanpix

Endine Rootsi tippväravavaht, 46-aastane Magnus Hedman,  kes seisis 134 mängus Inglismaa jalgpalliklubi Coventry City väravapostide vahel ning esindas Rootsi rahvuskoondist 58 korral, rääkis oma õõvastavast poisipõlvest.

Hedmani karjääri parimad aastad lõppesid 2007. aastal Chelsea varuväravavahina. Järgnes sünge periood. 2012. aastal teatas rootslane, et käis alkoholi- ja narkootikumide võõrutusravil. Hiljuti valminud dokementaalfilmis paljastab ta seni oma minevikust avaldamata koledusi – ta kõneles asjadest, mida keegi ei võinud isegi aimata.

Hedman ütles, et teda kuritarvitati seksuaalselt ühe lähedase inimese poolt. Esimest korda juhtus see, kui poiss oli kõigest seitsmene. Kuritarvitamine lõppes alles viis aastat hiljem.

«Lapsena ei mõistnud tegelikult, kui hirmus see kõik oli. Mäletan vaid rõvedat alkoholist läppunud hingeõhku,» ütles Hedman filmis.

Hedmani kohutavast kogemusest teadis siiani vaid paar inimest. Kui filmitreiler avalikkuse ette jõudis, helistas endisele kollkiprile tema parim sõber.

«Ta oli šokis, kellelgi polnud õrnemat aimugi, mis minuga lapsepõlves toimunud oli. Ei olnud ka isal, ega varalahkunud emal,» sõnas Hedman Aftonbladetile.

Hedmani arvates oli õige hetk asjadest rääkida, sest film «Second half» räägib tema rängast elust.

«Mul pole tähelepanu vaja, ega ma ei otsi põhjendusi oma narkosõltuvusele. Tahan aidata saatusekaaslasi.»

Hedman oli Rootsi koondises nii 1994. ja 2002. aasta jalgpalli MMil kui ka EMil 2000. ja 2004. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles