Joobunud tähistajad tõid Soome jalgpalliliidule kopsaka rahatrahvi

Postimees Sport
Copy
Soome fännid kannavad koondise kaptenit Tim Sparvi.
Soome fännid kannavad koondise kaptenit Tim Sparvi. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS

UEFA otsus Eesti põhjanaabreid karistada toimus pärast seda, kui nende vutikoondis võitis EM-valiksarjas Liechtensteini seisuga 3:0 ja tagas edasipääsu EM-finaalturniirile. Lõpuvile kõlades tormasid Soome poolehoidjad palliplatsile ning panid käima võimsa peo, siiski pole reeglite kohaselt selline asi tolereeritav.

Euroopa jalgpalli koordineeriv UEFA määras soomlaste vutiliidule 10 000 euro suuruse rahatrahvi, mis peab olema tasutud järgneva kolme kuu jooksul.

Kõnealune matš peeti Helsingis Telia 5G Arenal, mis ajaloolise kohtumise puhul oli täiesti välja müüdud. Jääkülmal novembriõhtul nautis spordistaadionil sangarite vägitükki ligi 10 500 silmapaari.

Teemu Pukki ning Jasse Tuomineni tabamuste toel sillutati tee tõotatud maale, kuhu pole varasema aja jooksul kunagi jõutud. 2020. aasta suvisel EM-il kuulub eestlaste vennasrahvas B-gruppi, kus lisaks neile on ka Taani, Venemaa ja Belgia.

Soome jalgpalliametnike sõnul oli karistusega arvestatud ning otsuse vastu ei protesteerita. Fännide käitumine oli tingitud siirast õnnest, kuid paratamatult ei vabanda see rikkumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles