EOK tunnustas 2019. aasta tiitlivõistluste medalivõitjaid

Postimees Sport
Copy

Eesti Olümpiakomitee tunnustas kolmapäeval Hilton Tallinn Park konverentsikeskuses toimunud pidulikul tänuvastuvõtul tänavu rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt 161 medalit võitnud sportlasi ja nende treenereid.

Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa avaldas tänu võidukatele sportlastele, nende treeneritele ja kaaskondsetele. «Eesti sport on laia kandepinnaga ja tipp, kes toob maailmast medaleid, istub täna siin saalis. Et teid nii palju on – medaleid on Eesti võitnud sel aastal ligi 170, on tõesti kõva saavutus ühe väikese maa kohta. Sporditulemus ei tule aga ainult sportlase töö tulemusena. Suur aitäh kõigile treeneritele, toetajatele, sponsoritele! Paljud medalistid on noored – suur tänu teie lähedastele ja vanematele, kes teie edu sära nimel teid aitavad ja motiveerivad!» ütles Sõõrumaa.

Vastuvõtul osalesid nii olümpia- kui ka mitteolümpiaaladel maailma- ja Euroopa meistrivõistlustelt, Euroopa Mängudelt, Euroopa noorte olümpiafestivalidelt ning universiaadilt tänavu medaleid võitnud täiskasvanud, noorsportlased ja parasportlased oma treeneritega.

Kergejõustiku Euroopa U23 meistrivõistlustel kümnevõistluses hõbemedali võitnud Johannes Erm ütles, et medali kojutoomine on rõõm. «Olen natuke soolane, et sakslane Niklas Kaul mind võitis, aga muidu olen väga õnnelik, et tulemus tuli ilusti välja – kõik peale teivashüppe oli nii hea kui sai, sellist kümnevõistlust tihti ei tule. Oli hea aasta. Suures plaanis oli see mu kolmas tiitlivõistluste medal ja neid tuleb veel,» ütles Erm, kes täitis ka Tokyo olümpiamängude normatiivi.

Euroopa Mängude hõbemedalist, 3x3 korvpallinaiskonna liige Annika Köster võttis oma spordiaasta kokku sõnaga: «vinge». «Oli väga edukas kossuhooaeg, aga aasta tipphetk oli kindlasti Euroopa Mängude hõbe. See oli minu esimene täiskasvanute Eesti koondise medal. Uhke tunne on Eesti eest võistelda ja veel võita medal – see on emotsionaalne,» ütles Köster.

Karates juunioride maailmameistrivõistlustel pronksmedali võitnud Anna Sokk märkis, et spordiaasta tõi kaasa suuri eneseületusi. «Minu aasta algas traumaga, pidin läbi tegema taastusravi. Kogu taastusravi jooksul oli minu motivatsiooniks MM. Ainus võimalus sinna pääseda oli  maailmakarikavõistlustel edukas olla. Võitsingi selle! MM-il võitlesin välja pronksi. See medal tähistab minu jaoks suurt raskuste ületamist. Tõestasin endale, et kui väga tahan, suudan ületada iga takistuse,» rääkis Sokk.

Jõutõstja Siim Rast teenis tänavu klassikalises jõutõstmises maailmameistrivõistlustelt hõbemedali ja Euroopa meistrivõistlustelt kulla ning EM-il ka klassikalises lamades surumises pronksi.

«Oli edukas aasta – parem kui eelmine, sest MM-i pronksi vahetasin hõbeda vastu. EM-il kordasin lamades surumises kolmandat kohta ning jõutõstmises suutsin ära kaitsta Euroopa meistritiitli. Tänavune MM-hõbe on minu üks kaalukamaid medaleid,» rääkis Rast.

«Samas EM-kulla kaitsmine oli tiitlikaitsjana vaimselt isegi raskem – kui eelmist medalit läksin võitma, siis seekord aeti mind taga. Nagu öeldakse, et enne pole tõeline meister, kui oled oma tiitli ära kaitsnud – nüüd on see ka tehtud. Need medalid on pikaajalise töö vili – kui oled järjepidev, siis hakkad ühel ajahetkel saaki korjama ja nüüd on saagi koristamise aeg,» lausus Rast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles