Jasikevicius versus Kurtinaitis, kes jääb täna peale?

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Kaunas Žalgirise peatreener Šarunas Jasikevicius
Kaunas Žalgirise peatreener Šarunas Jasikevicius Foto: Gavriil Grigorov/Gavriil Grigorov/tass/Scanpix

Leedu korvpalliklubi Kaunase Žalgiris kohtub täna Euroliiga mängus võõrsil Moskva oblasti Himkiga. Žalgirisest on saanud liiga punane latern, kolme võiduga 14st mängust on Leedu uhkus viimasel, 18. kohal.

Seejuures on märkimisväärne, et kuigi Žalgiris on vastaste paremust tunnistanud viimased kaheksa kohtumist järjest, on kõige suurem kaotus vaid üheksapunktiline - Pireuse Olympiakosele jäädi Kreekas alla 74:83.

Moskva oblasti Himki on leedulase Rimas Kurtinaitise juhendamisel keskendunud enim rünnakuefektiivsusele ja Venemaa klubi on Euroliigas visatud punktide poolest teisel kohal - keskmiselt 87,7 silma mängus. Samas on nad meeskond, kellele on kõige rohkem mängus keskmiselt punkte visatud - 88,6.

Kaunase klubi peatreener Šarunas Jasikevicius ütles Žalgirise kodulehele antud intervjuus kaasmaalase juhendatava meeskonna kohta, et tegemist on Euroopa tippu kuuluva satsiga.

«Himki on tippmeeskond rünnakul, ei mingit kahtlust. Kuid kaitses on nad haavatavad. Seetõttu ka nende mängutase kõikuv. Võtame teisipäevasest kaotusest Istanbuli Anadolu Efesile kaasa kõik positiivse, meeskond on valmis võitluseks,» lisas Žalgirise juhendaja.

Žalgiris maitses viimati võidurõõmu, kui 1. novembril alistati Istanbulis Fenerbache 79:76.

Leedu klubi matš Himkiga algab Eesti aja järgi kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles