Ukraina kergejõustiklased jäävad Tokyo olümpiamängudelt eemale?

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Dohas kergejõustiku MMil tuli naiste kõrgushüppes hõbemedalile ukrainlanna Jaroslava Mahutšik
Dohas kergejõustiku MMil tuli naiste kõrgushüppes hõbemedalile ukrainlanna Jaroslava Mahutšik Foto: Giuseppe Cacace/AFP/Scanpix

Ukraina kergejõustikuliidu president Igor Gotsul teatas, et Ukraina kergeatleedid võivad 2020. aasta olümpiale mitte minna, sest alaliit kannatab riigipoolse alafinantseerimise all. 

«Selline risk on täitsa olemas,» rääkis Gotsul dialog.UA vahendusel. «Oleme praktiliselt kogu raha kulutanud sportlaste välislaagritele. Konto seis on null. Hetkel on sportlaste olümpiaettevalmistus sisuliselt peatatud.»

«Ei saa nii, et jätame detsembri ja jaanuari vahele ja alustame taas veebruaris. See on nagu džinn, mille pudelist välja lased, pärast seda enam sinna tagasi ei aja,» rääkis Gotsul.

Ukraina kergejõustikuliidu president saatis riigi kultuuri- ja spordiministeeriumile kirja, milles päris, et miks alaliidu kontole pole riigilt mitte kopikatki laekunud, kuigi tähtajad on ammu möödas. Talle vastasid minister Vladimir Šumilin ja ministeeriumi finantsosakonna juhataja Juri Muzõka.  Vastus jahmatas Gotsuni: «Teate, meil on probleemid. Seetõttu peame teatama, et seda raha ei ole, ega tule.»

Käesoleval aastal Dohas toimunud kergejõustiku MMil teenisid ukrainlased kaks hõbemedalit: Jaroslava Mahutšik püstitas 2.04ga kõrgushüppes ka kuni 20-aastaste maailmarekordi ja Marõna Beh-Romantšuk kaugushüppes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles