Tartu Ülikooli alistas põnevuskohtumises Rakvere Tarva

Postimees Sport
Copy
Kregor Hermet (paremal) Robin Kivi (vasakul) ja Robert Valgega nõu pidamas.
Kregor Hermet (paremal) Robin Kivi (vasakul) ja Robert Valgega nõu pidamas. Foto: Siim Semiskar / basket.ee

Eesti-Läti korvpallliigas alistas Tartu Ülikool võõrsil 88:84 Rakvere Tarvase.

Kohtumist alustasid paremini tartlased, kes avaveerandi kümne punktiga võitsid. Teisel veerandajal Tarvas kosus ning poolajale mingi külalisvõistkonna 6-punktilises eduseisus.

Poolajalt tulles õnnestus Rakvere meeskonnal vahet veelgi vähendada ning viimasele neljandikule mindi Tartu 64:62 eduseisus. Neljandi veerandi keskel pääses Tarvas ka juhtima, kui Kristo Saage kodumeeskonna 76 : 73 juhtima viis. 

Otsustavatel hetkedel näitasid siiski kindlamat kätt Tartu korvpallurid ning Kregor Hermeti vedamisel võeti neljapunktiline võit.

Tartu parimana tõi  Robert Valge 25 punkti. Suure panuse andisd ka Hermet ja Adomas Drungilas, kes mõlemad 23 silma tõid. Tarva resultatiivseimaks kerkis  20 punkti toonud Davin Lee Harris.

Viienda võidu teeninud Tartu jätkab liigatabelis 12. kohal. Tarvas asetseb seitsme võidu ja kuue kaotusega kuuendal tabelireal.

Mängujärgsed kommentaarid:

Kristo Saage: «Tartu kontrollis esimest poolaega. Kahel korral kolmandal veerandajal nad pakkusid võimalust ja korra ka neljandal. Saime ette, aga siis tegime täislollusi. Oli teada, et Hermet, Valge ja Sokk viskavad. Puupead oleme, jätsime nad ikka vabaks. Meie alustasime väga kehvalt, liiga individuaalselt. Kõik tahtsid kangelased olla. Hea, et üldse kuue peale poolajaks saime. Sellist mängu, nagu Ventspilsi vastu oli, ei suutnud me näidata. Eks täna võrdsete võitlus oli, ega nii ka nüüd pole, et kõigile paneme ära. Väsimuse taha pugeda ei saa. Ütlesin kohe pärast Ventspilsi mängu, et päris nii pole, et nii hakkabki olema. Arvan siiski, et midagi kurta ka pole, oleme seitse võitu saanud,» rääkis Rakvere Tarva tagamängija  Telia TV-le antud intervjuus.

Kregor Hermet: «Raske mäng tõesti, just emotsionaalselt ja füüsiliselt. Alguses tulime hästi peale ja nemad võib-olla ka ehmatasid ära. Olime kümnega ees ja tegime neli pallikaotust järjest, mille pealt lasime nad mängu tagasi. Nii ta läkski mängu lõpuni välja. Suutnuks me mõõna ära hoida, oleks kergemini läinud, aga vähemalt tuli võit. Me ei andnud vaimselt alla, ei lasknud pead norgu ja püüdsime edasi. Nende kaitse on selline, et võib rivist välja lüüa, aga sellega ei saa põhjendada meie eksimusi. See oli ülioluline võit, võib-olla selle hooaja magusaim võit. Oli raske periood selja taga. Kiidan kogu meeskonda, kõik suutsid end kokku võtta. Enne seda väikest puhkust oli meil seda võitu väga vaja,» ütles Tartu Ülikooli korvialune jõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles