Videod ⟩ Vägev: Kregor Zirk parandas Las Vegases kahte Eesti rekordit

Kris Ilves
, reporter
Copy
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: ED Jones/AFP

Kregor Zirk parandas möödunud ööl Ameerika Ühendriikides Las Vegases toimunud Rahvusvahelise Ujumisliiga finaaletapil kahte Eesti rekordit.

20-aastane Zirk parandas rahvusrekordit 100 meetri liblik- ja 200 meetri vabaltujumises. Kusjuures mõlemad rekordid kuulusid juba varem Zirgi nimele ja olid ujutud tunamullu Taanis Kopenhaagenis toimunud lühiraja Euroopa meistrivõistlustel.

100 meetri liblikujumises sai Zirk ajaga 50,76 (eelmine rekord 50,90) kaheksanda ja 200 meetri vabaltdistantsil ajaga 1.43,77 (1.43,84) seitsmenda koha. Rahvusvahelise Ujumisliiga finaaletapil oli mõlemal distantsil stardis kaheksa ujujat.

«Enda ujumistega jäin rahule. Tegin enda elu kaks kiireimat ujumist, seega ei saa nuriseda,» rääkis Zirk. «Lootsin küll sisimas natuke kiiremini ujuda ja vaadates tulemusi tagantjärgi, siis isegi pool sekundit kiiremad ajad oleks mõlemal alal andnud mitu positsiooni kõrgemad kohad. See näitab, et tase on kõva ja konkurents tihe.»

Rahvusvahelise Ujumisliiga finaaletapi liider on esimese võistluspäeva järel Zirgi koduklubi Energy Standard 219 punktiga. Järgnevad Cali Condors 205,5, London Roar 202 ja LA Current 185,5 punktiga. «Esimene päev oli väga põnev. Tunda oli rivaalitsemist nelja tiimi vahel. See oli nagu päris duell,» kommenteeris Zirk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles