Šarunas Jasikevicius avaldas Kaunase Žalgirise suurima probleemi. «See on õudusunenägu!» (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Šarunas Jasikevicius.
Šarunas Jasikevicius. Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Kaunase Žalgirise tänavune hooaeg korvpalli Euroliigas on kõike muud kui suurepärane. Leedu au ja uhkus asub kolme võidu ja tosina kaotusega 18 meeskonna konkurentsis viimasel kohal.

Žalgiris kaotas reedel võõrsil Moskva oblasti Himkile 74:83. Tegu oli Žalgirise üheksanda kaotusega järjest Euroliigas. Leedu esiklubi juhendaja Šarunas Jasikevicius on löödud, kuid pole usku kaotanud, kirjutab Leedu meedia.

«Mina vastutan Žalgirises paljude asjade eest. Mina vastutan mängijate valiku ja lepingute sõlmimise eest. Mina usun meisse, kuigi, jah, paljud asjad pole meil õnnestunud. Peame olema kannatlikud, see on ainus lahendus, kuid peame rääkima, kui tulevad ebaõnnestumised,» lausus Jasikevicius.

Žalgirise kaugvisete tabavusprotsent oli mängus Himkiga ainult 23,8. Mõistagi polnud kaugvisetele orienteeritud Žalgirise peatreener sellega rahul. «See on õudusunenägu! Meil on head viskajad, aga nad eksivad. Kui oled vaba, siis pead viskama, aga siis pead viskama vähemalt 40-protsendilise tabavusega. See on meile tänavusel hooajal saatuslikuks saanud,» kommenteeris peatreener.

Žalgirise kaugvisete tabavusprotsent tänavusel hooajal on 30,98 (326 sooritusest on tabanud 101), mis on Euroliiga 18 meeskonna seas halvim näitaja. Võrdluseks: eelmisel hooajal oli Žalgiris samas statistilises arvestuses kuuendal (38,05%), ülemöödunud hooajal suisa esimesel (42,09%) kohal.

Žalgirise hooaeg Euroliigas jätkub 27. detsembril, kui kohtub võõrsil Saksamaa suurklubi Müncheni Bayerniga, kes jagab kuue võidu ja üheksa kaotusega 10.–14. kohta. Euroliiga tabeliseisu näeb liiga koduleheküljelt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles