Blogi ⟩ Täielik Norra pidu Prantsusmaal! Jälitussõitudes jäid alistamatuks Eckhoff ja Bø

Postimees Sport
Copy
Tiril Eckhoff
Tiril Eckhoff Foto: GEORG HOCHMUTH/AFP

Laskesuusatamise MK-sari jätkub Prantsusmaal Annecys, kus täna sõideti nii meeste kui ka naiste jälitussõidud. Sprindi tulemuste põhjal läks meeste seas esikohalt rajale Benedikt Doll, kuid võit kuulus ikkagi laskesuusatamise valitseja Johannes Thingnes Bøle. Naiste hulgas kaitses oma esikohta Tiril Eckhoff.

Esimesena alustasid mehed ja kõik pilgud olid suunatud neljandalt kohalt startinud Johannes Thingnes Bøle, kes vaatamata 12 sekundilisele kaotusele, kindel favoriit oli.

Üleeilne võitja Benedikt Doll sai esimesena lähte, kuid kolm eksimust lasketiirudes ei lubanud tal täna poodiumile kerkida. Võidu eest heitlesid peamiselt Quentin Fillon Maillet ja just Johannes Thingnes Bø. 

Norralane suutis vaatamata ühele eksimusele puhtalt lasketiirud läbinud prantslast edestada koguni 22 sekundiga ja korjas karjääri 42. etapivõidu. Kolmanda koha teenis Vetle Sjastad Christiansen, kes seljatas lõpuspurdis Tarjei Bød. 

Naiste hulgas jäi teist päeva alistamatuks Tiril Echkoff, kes hoolimata kahele eksimusele suutis ikkagi teistele püüdmatuks jääda. 

Suurepärase võistluse tegid Ingrid Landmark Tandrevold ja Lena Häcki, kes tõusid poodiumile vastavalt kuuendalt ja 11. positsioonilt. 

Eestlannadel tänane võistlus väga hästi ei läinud, sest Johanna Talihärm pidi kahe trahviga leppima 50. kohaga ning Regina Oja finišeerus kohe tema järel, kuid käis koguni neljal trahviringil. 

Enne võistlust: 

Esimesena saavad lähte mehed, kes alustavad võistlemist kell 14.00. Neljapäeval näitas esmakordselt sel hooajal ennast heast küljest sakslane Benedikt Doll, kes läbis tiirud puhaste paberitega ning võitis karjääri esimese MK-etapi. Doll edestas samuti puhtalt lasknud Tarjei Bød 9,4 ja Quentin Fillon Maillet'd 11,3 sekundiga. 

Neljandana läheb täna rajale suurfavoriit Johannes Thingnes Bø, kelle kaotus stardis Dollile on 15 sekundit. Suurematest nimedest leiame Alexander Loginovi stardireas 11. kohal, kaotusega 45 sekundit ja Martin Fourcade kohe tema järel 47-sekundilise kaotusega. 

Eestlasi täna rajale ei lähe, sest sprindis olid Eesti meeste kohad Kalev Ermits 63., Rene Zahkna 77., Robert Heldna 92. ja Raido Ränkeli leiame 97. realt. 

Eilse naiste sprindi võitis võimsat suusakiirust näidanud Tiril Eckhoff. Kodupubliku lemmik Justine Braisaz kaotas talle 6,2 sekundit ja poodiumi madalaima astme haaras endale tšehhitar Marketa Davidova. 

MK-sarja üldliidri Dorothea Wiereri sõit ebaõnnestus täielikult ning täna läheb itaallanna rajale 22. kohalt ja seda 1.20 hiljem Eckoffist. Soome talisporditäht Kaisa Mäkäräinen stardib veelgi kaugemalt, sest spindis näitas ta alles 56. tulemust. 

Eestlannadest tegi sprindis hea võistluse Regina Oja, kui ühe eksimusega teenis 27. koha. Johanna Talihärm jättis samuti ühe märgi üles, kuid tema suusakiirus polnud eile nii hea, et Ojaga konkureerida ning seega alustab ta tänast võistlust 47. positsioonilt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles