Noor Soome hokitäht pole preemiat väärt ja pühib hiigelsummadest suu puhtaks

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Pea norus: Kaapo Kakko  (nr 24) hooaeg  NHLi klubis New York Rangers pole kulgenud loodetud rada pidi.
Pea norus: Kaapo Kakko (nr 24) hooaeg NHLi klubis New York Rangers pole kulgenud loodetud rada pidi. Foto: BRUCE BENNETT/AFP/Scanpix

Kevadel jäähoki MMil võimsalt Soome rahvuskoondise eest mänginud 18-aastane Kaapo Kakko alustas NHLi karjääri New York Rangersi ridades lootusrikkalt. Käimasolev hooaeg on aga rohkem läbikukkumise moodi.

NHLi uustulnuka lepingusse on sisse kirjutatud hulk boonuseid. Põhipalk on soomlasel 925 000 dollarit aastas.

Kevadel NHLi drafti teise valikuna Rangersisse siirdunud Kakkol on sõlmitud 3-aastane leping, kus on kirjas boonused kogusummas 2,65 miljonit dollarit.  

Käimasolev hooaeg näitab, et noorel soomlasel ei ole põhjust boonustest enam unistadagi. 

Näiteks iga A-boonus annab 212 500 dollarit. A-boonuses arvestatakse visatud väravaid, väravasööte, mänguaega, pluss/miinust, keskmist punktide arvu mängu kohta jne.

Kakko on jääl viibinud 32 kohtumises ja kogunud kokku vaevalised 14 resultatiivsuspunkti (6+8). Keskmine punktisaak mängus on 0,44, pluss/miinus 13 (koduklubi ülivõimsalt kõige kehvem näitaja) ja keskmine mänguaeg 15.36.

Selleks, et saada 212 500 dollari suurune preemia visatud väravate eest, peaks Kakko tegema põhiturniiri jooksul vähemalt 20 tabamust, soomlane jätkab 15 värava tempos. Resultatiivseid sööte peaks kokku tulema 40, soomlase tempo on hetkel 19 peal.  

Ainus 212 500 dollari A-boonus, millele Kakkol on veel lootust, on keskmine mänguaeg. Selleks peaks ta olema Rangersi kuue enim mänguaega saava ründaja seas. Hetkel on mees kaheksas.

Samas on Kakko üllatuslikult edukam kevadise NHLi drafti number üks valikust Jack Hughesist. Ameeriklasel on New Jersey Devilsi särgis veelgi kehvemad näitajad: 32 mängus 13 resultatiivsuspunkti (4+9), pluss/miinus 9.

Soomlane on vigastuspausil ning ei osalenud Rangersi pühapäevases 5:1 võidumängus Anaheimi Ducksi üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles