Talendijahi saate võitnud Jüri Vips: peastarvutamise oskus aitas motospordi poolt

Postimees Sport
Copy
Jüri Vips
Jüri Vips Foto: Jamey Price/MGP

Eesti vormelipiloot Jüri Vips külastas täna ETV «Jõulutunnelit». Vips meenutas, kuidas ta oli nooruspõlves väga hea peastarvutaja ning tõdes, et tema eesmärk on jõuda kuninglikku vormelisarja.

Vipsi sõnul on tema eesmärk jõuda võidusõitjana F1 sarja, et teenida ka võidusõiduga elatist.

«Sel aastal olen sõitnud vormel 3 sarjas, aga eesmärk on jõuda vormel 1 sarja. Seal on see töö ja tulevad palgad. Kõigil kes seal sõidavad, on elus kõvasti vedanud, et nad saavad teha sellist asja ja sellega elatist teenida,» rääkis Vips Kristjan Pihlile.

19-aastase Vipsi sõnul oli ta sel aastal veel Vormel 1st kaugel. «Jutud käisid, aga midagi väga tõsist ei olnud. Olin vormel 3 tasemel ja aasta oli veel oodata. Kui järgmine hooaeg läheb väga hästi, siis arvan, et võimalus on olemas. See aasta oleks natukene vara olnud ja ma ei tea, kas oleksingi täiesti valmis olnud.»

Mida peab Vips tegema, et vormel-1 sarja jõuda? «Kõrgemates võistlussarjades on ettevalmistus ülioluline – see, kuidas  meeskonnaga koostöö sujub, kuidas autot edasi arendada. Sõitmine on muidugi väga suur osa, aga isegi kui sa oled kõige parem sõitja, siis sellest ei piisa. Edukaks saamiseks on vaja ka masinat seadistada ja tiimiga hästi läbi saada.»

Kuigi Vipsi suurim unistus on F1, siis sinna mittejõudmise pärast ta ei muretse. «Ma väga ei närveeri, sest püüan endast alati parima anda. Õnneks on tänapäeval vormel-1 sarjast väljaspool ka hästi palju sarju, kus saab head elatist teenida.»

Vips meenutas saates ka oma kunagist annet. «Kui ma olin 7–8, siis olin hästi hea peastarvutamises 100 000 piires. Tegin neid tehteid paari sekundiga. Ma ei usu, et ma enam sellega hakkama saaks. Toona harjutasin iga päev ja tuli lihtsamalt. Nüüd ei ole ma seda kümme aastat teinud ja usun, et ma praegu hakkama ei saaks. Ma arvan, et see arvutamine aitas ka mingil määral seda motospordi poolt, aju pidevalt töötas,» rääkis Kanal 2 saate «Talendijaht» võitnud Vips.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles