Monaco Prantsusmaa meistritiitlini tüürinud peatreener sai sule sappa

Postimees Sport
Copy
Leonardo Jardim.
Leonardo Jardim. Foto: ERIC GAILLARD / REUTERS

Monaco jalgpalliklubi vallandas peatreener Leonardo Jardimi. Olukorra teeb halenaljakaks asjaolu, et sama mees sai hundipassi ka aasta tagasi, kui pidi vürstiriigi suurklubi juhtohjad loovutama legendaarsele Thierry Henryle. 

45-aastane portugallane taasnimetati Monaco peatreeneriks tänavu jaanuaris. Kõigest kolm kuud varem oli ta kehvade tulemuste tõttu saanud vallandamisteate, kuid ajapikku oli selge, et ka Henry ei tule klubi juhendamisega toime ning meeskonna juhatus otsustas Jardimi tagasi kutsuda. 

Prantsusmaa väljaande L'Equipe'i andmetel asub Monaco tüüri juurde Marcelino, kelle viimane töökoht oli Hispaanias FC Valencia juures. Septembris pidi endine profipallur kodumaalt lahkuma, sest pööras endise leivaisa juhtidega tülli. Teiste spekulatsioonide kohaselt pakutakse Jardimist tühjaks jäänud ametiposti Robert Morenole.

Monaco, kes kulutas suviste üleminekute käigus 135 miljonit eurot, alustas hooaega kesiselt, sest esimesest kuuest mängust teeniti kõigest kolm punkti. Jardimi viimaseks kirstunaelaks sai liigakarika vastasseis Lille'i vastu, mis kaotati tulemusega 0:3. Kusjuures koduses kõrgliigas võitsid Monaco mehed sama vastast 5:1.

Pururikka vutisatsi viimaste aastate kukkumine on olnud valus, kõigest paar hooaega tagasi krooniti nad kohaliku tšempionaadi meistriteks ning Meistrite liigas küünditi poolfinaali. Sel aastal ollakse 28 punktiga alles seitsmendal positsioonil, liider Paris Saint Germainist jäädakse maha 17 silmaga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles