Aava: oleme valmis WRC-etappi Eestisse tooma!

Postimees Sport
Copy
Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava.
Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava. Foto: Sille Annuk

Raadio Kuku saates «Piloot» ajas juttu Shell Helix Rally Estonia direktor Urmo Aava. Endine rallimees võttis kokku möödunud autospordiaasta, rääkis Rally Estonia olevikust ja tulevikust, muuhulgas ka sellest, kas Rally Estonia võiks asendada 2020. aastal ära jäävat Tšiili WRC rallit.

«Kahtlemata oli tegu parima aastaga Eesti autospordi ajaloos. Oti ja Martini maailmameistritiitel, head tulemused ringrajal ning WRC promotsiooni ralli, nende üle oleks patt nuriseda,» võttis Aava eduka aasta kokku. 

WRC ajaloos toimus esimest korda promotsiooni ralli ning see au anti korraldada Eestile. Väga edukas Rally Estonia tõi kohale 50 000 rallisõpra, kes vapustava melu ralli ümber tekitas. 

«Jällegi samm edasi, olgugi, et võrreldes eelmise aastaga ei olnud korralduslikult väga erinev. Siiski ei tohi unustada, mis see tiitel - WRC promotsiooni ralli tähendab. Esmakordselt olid kohal kõik neli WRC meeskonda ja suutsime ise toota kvaliteetset telepilti,» meenutas endine rallimees Eestis toimunud suursündmust. 

Rallikalendris tekkis novembris auk, sest Tšiili ralli korraldajad teatasid, et riigis toimuvad rahutused ja seega loobuti hoopiski järgmisel aastal ralli korraldamisest. WRC-sarja promootorid teevad tulist tööd, et leida asendus ralli ja üheks võimalikuks kandidaadiks võib tekkida just Rally Estonia. 

«Ma ei saa öelda, et me seda ei taha. Võimalused tuleb alati ära kasutada ja hetkel käib tihe töö selle nimel. Kui WRCl peaks meid vaja olema, siis kindlasti ära ei ütle, kuid kindlasti ei ole me võimelised seda korraldama Tšiili rallist vabaks jäänud kuupäevadel (aprilli keskpaik toim.),» selgitas Aava. 

Kuula, mida Urmo Aava veel Margus Kiiveriga saates «Piloot» rääkis: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles