Eesti Antidopingu juhatuse liige kutsus Veerpalu tulema tervele mõistusele (39)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Andrus Veerpalu suusatamise Eesti meistrivõistlustel.
Andrus Veerpalu suusatamise Eesti meistrivõistlustel. Foto: Margus Ansu

Eesti Antidopingu juhatuse liige Henn Vallimäe kutsus dopingureeglite rikkumise tõttu karistust kandvat Andrus Veerpalu üles mõtlema tervelt ning tunnetama piiri, mida ta tohib teha ja mida mitte.

Laupäeval toimusid Tehvandi suusastaadionil Eesti meistrivõistlused murdmaasuusatamises, mida jälgis raja kõrval ka Veerpalu. Vaatamata dopingukaristusele elas Veerpalu laste võistlemisele kaasa ning kandis kaasas suusakeppe.

WADA koodeksi artikkel 2.10 keelab sportlasel olla seotud võistluskeelu all oleva isikuga. Sellest lähtudes ei tohiks Veerpalu juhendada ega aidata oma suusatajateks sirguvaid lapsi, kuna halvimal juhul võivad karistada saada just nemad.

Intervjuus Kuku raadiole sõnas Vallimäe, et Veerpalule on väljastanud võistluskeelu rahvusvaheline suusaliit FIS. Seega kehtib võistluskeeld nii FISi kui ka kohaliku suusaliidu egiidi all toimuvatel võistlustel. Eesti Antidopingu tegevus on kontrollida võimalikku reeglite rikkumist, koguda selle kohta informatsiooni ning edastada see siis võistluskeelu kehtestajale ehk FISile. «Kui FIS ütleb, et toimetage juhtumiga ise edasi, siis on meil selle jaoks EOK distsiplinaarkomisjon,» sõnas Vallimäe.

Lisaks kasutas Vallimäe võimalust ning kutsus Veerpalu üles ise kaasa mõtlema, mida ta tohib ja mida mitte. «Kõige parem oleks nii suusarahvale kui meile see, et Andrus võtab terve mõistuse ligi ja püüab ise seda piiri tunnetada. See jälitamine ja tõendamine ei ole kellelegi meeldiv. Kutsun teda üles tulema tervele mõistusele ning tunnetama, kus on piir lapsevanema ja tugipersonali vahel. Seda joont on võib-olla raske määratleda, aga me saame teda siinkohal aidata.»

Kommentaarid (39)
Copy
Tagasi üles