Blogi ja galerii ⟩ Kalev/Cramo tunnistas Poola klubi suureskoorilist paremust

Postimees Sport
Copy

Eesti korvpalli meisterklubi BC Kalev/Cramo võttis Kalevi spordihallis mõõtu Poola meeskonna Zielona Gora Stelmetiga. Kohtumises suuresti mänguks ei läinudki ja Poola klubi võttis 92:70 võidu.

Kohtumist alustas kohe esimestest minutitest paremini Stelmet, kes kiiresti 9:1 algedu kätte võitlesid. Olgugi, et Kalev läks esimese veerandi lõpus 18:15 juhtima, siis initsiatiiv oli vastaste käes. 

Teine veerand algas nagu esimenegi, vastased kasvatasid edu ja seekord juba kahekohaliseks. Kalev asus jälle vahet vähendama ja poolajapausile mindigi Stelmeti kuue punktilises eduseisus. Kalevi abitreener Indrek Reinbok sõnas, et edasi tuleks endast rohkem energiat leida. 

Sellega hakkama ei saadud. 45:43 eduseisult tegi Poola meeskond 23:5 spurdi ja otsustas täielikult mängusaatuse. Kalev veel üritas viimasel neljandikul päästa, mis võimalik, kuid ürituseks see täna ka jäi. Lõpusireeni kõlades olid Stelmeti võidunumbrid 92:70. 

Üleplatsimehena viskas Stelmeti kasuks Drew Gordon 21 punkti. Teda toetasid Ivica Radic 19 ja Marcel Ponitka 15 punktiga. Kalevi edukaimana tõi Aigars Škele 16 silma. 

Tänane kaotus oli Kalevile juba hooaja kaheksas, viie võidu kõrvale. Sellise saldoga hoitakse turniiritabelis 10. positsiooni. Stelmetil on viie võidu kõrval seitse kaotust ja paiknetakse Kalevist koht kõrgemal. 

Enne mängu: 

Kalev/Cramo peab 2020. aastal esimese kohtumise ning seda eelmisest hooajast tuttava Zielona Gora Stelmeti vastu. Liigatabelis hoiab Kalev hetkel viie võidu ja seitsme kaotusega kaheksandat positsiooni, Poola meeskonnal on võit vähem ning paiknetakse 10. tabelireal. 

Eelmisel aastal VTB ühisliigaga liitunud Stelmet kohtus Kaleviga kaks korda ning mõlemis mängus sai Kalev/Cramo magusad võidud. Kui Tallinnas peetud lahingus olid Kalevi võidunumbrid 80:77, siis Poolast suudeti koguni 117:100 võiduga tagasi tulla. 

Mõlemil meeskonnal on hetkel käsil kahemänguline kaotusteseeria VTB Ühisliigas. Kui Kalev pidi eelmise aasta lõpus tunnistama Venemaa suurklubide Himki ja CSKA paremust, siis Stelmet tunnistas kaotusi Astana ja Lokomotiv Kubani vastu. 

Kogu mäng järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles