Tour de Ski parim soomlane: pean sprindis paremini hakkama saama

Kris Ilves
, reporter
Copy
Iivo Niskanen.
Iivo Niskanen. Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran

Traditsioonilisel suusatuuril Tour de Ski viiendal kohal olev soomlane Iivo Niskanen andis mõista, et üldvõitu on tal keeruline saavutada. Eesmärk on esikolmikusse pääseda.

Niskanen kaotab pärast neljandat etappi esikohal olevale venelasele Aleksandr Bolšunovile minuti ja kümne sekundiga. «Oleme heas olukorras, kuid seis meie ümber on väga tihe. Esikoht on kaugel,» lausus Niskanen Soome rahvusringhäälingule.

Venemaa suusatajatel on Tour de Skil kaksikjuhtimine, sest 16-sekundilise kaotusega asub teisel kohal Sergei Ustjugov. Kolmas on norralane Johannes Høsflot Klæbo (+0.26), neljas norralane Pål Golberg (+1.00), viies Niskanen (+1.10), kuues norralane Martin Løwstrøm Nyenget (+1.16), seitsmes norralane Hans Christer Holund (+1.18) ja kaheksas venelane Artjom Maltsev (+1.19).

Niskanen sihib poodiumikohta, kuid laupäeval on Val di Fiemmes kavas klassikasprint, kus soomlase sõnul on keeruline Klæbo positsiooni ohustada. Reedel toimub aga Niskanenile sobiv ühisstardist klassikasõit. «Klassikasõit on oluline, sest usun, et Klæbo on sprindis soosik ja saab seal suure edu. Sprint on minu jaoks tähtis ja sellega tuleb paremini hakkama saada kui tuuri teisel etapil Lenzerheides.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles