Video ⟩ Alexela kontserdimajja kogunenud autospordirahvas tõusis Tänaku ja Järveoja auks püsti

Postimees Sport
Copy

Alexela kontserdimajja kogunenud autospordirahvas tõusis Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendi Urmas Sõõrumaa palvel püsti, et tunnustada autoralli maailmameistriks kroonitud Ott Tänakut ja Martin Järveoja.

«Spordis on juba kord nii, et kui tuleb tööd teha ja higi valada, siis on see teie töö, aga kui tulevad võidud, siis on see teiste oma, rahva oma. Aitäh selle saavutuse eest, Ott ja Martin! Aitäh selle eest, mida te Eesti spordi jaoks eelmisel aastal tegite,» lausus Sõõrumaa kõnes.

Ta lisas: «See on mitmekordse märgilise tähtsusega, sest Eesti sport on juba kord kuidagi natuke kujunenud selliseks, et on olümpiaalad ja mitte-olümpiaalad. See, et selline saavutus sündis niinimetatud mitte-olümpiaalal, ühendab Eesti sporti palju rohkem kui täna arvata oskame.»

Lisaks meenutas EOK president ajalooliseks kujunenud Kataloonia ralli punktikatset, kus Tänak ja Järveoja kindlustasid maailmameistritiitli.

«Tõuseme selle katse ja selle saavutuse austamiseks korraks püsti ja laseme oma mõttes selle läbi. Ma arvan, et paljude ajutöö jäi omamoodi seisma. See otsus [mida tegite Kataloonias] oli midagi sellist, mida keegi ära ei arvanud. Küll mõeldi, et nüüd vajutavad. Küll mõeldi, et nüüd hoiavad. Te tegite kõik selleks, et see hetk oleks meeldejääv ja ilus. Aitäh teile kõigile!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles