Treenerivahetus mõjus hästi: Baskonia alistas Euroliiga liidri

Toimetas Ville Arike
Copy
Baskonia võidukorvi viskas grusiin Tornike Šengelia.
Baskonia võidukorvi viskas grusiin Tornike Šengelia. Foto: Tilo Wiedensohler via www.imago-images.de/imago images/Camera 4

Korvpalli Euroliiga õhtu viimane mäng jäi viimase viske otsustada, kuid Pierre Oriola kolmene ei tabanud ja Vitoria Baskonia alistas kodupubliku rõõmuks liidrikohta jaganud Barcelona 76:74.

Euroliiga hooaega kehvalt alustanud Baskonia oli jõulude eel vahetanud peatreenerit, Velimir Perasovici asemel võttis tüüri üle teine endise Jugoslaavia koolkonna mees, sama klubi varemgi juhendanud Duško Ivanovic. Kui nädal tagasi jäädi veel suurelt alla Berliini Albale, siis Ivanovici esimene kodumäng kulges edukalt.

Baskonia juhtis poolajaks 47:31 ja kruvis kolmanda veerandi alguses vahe ka rohkem kui 20 silmale. Siis hakkasid külalised tasapisi järele tulema, jõudsidki viimasel minutil Oriola vabavisetest viigini (74:74), kuid mitte enamat. Otsustavad kaks punkti tõi 38 sekundit enne lõppu grusiin Tornike Šengelia, kes surus palli vasaku käega üle Nikola Mirotici võimsalt korvi - õhtu ilusaim sooritus!

Võitjaile tõi Pierria Henry 20, Shavon Shields 14 ja Šengelia 13, kaotajaile Mirotic 17 punkti.

Barcelona sai 13 võidu kõrvale neljanda kaotuse. Sama palju võite on ka Madridi Realil ja Moskva CSKA-l, kuid neil on 17. vooru mäng homme veel ees (vastavalt võõrsil Asveli ja kodus Panathinaikosega). Baskonia sai seitsmenda võidu.

Tähtsa võidu sai võõrsil Istanbuli Fenerbahce, kes alistas Pireuse Olympiakose 96:87 (De Colo 32 - Spanoulis, Printezis 14). Mõlemal meeskonnal on nüüd kuus võitu, millega jagatakse koos Müncheni Bayerniga 13.-15. kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles