Klæbo jättis võitu himustanud venelased seljataha

Karl-Joosep Küngas
Copy
Johannes Hosflot Klaebo
Johannes Hosflot Klaebo Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran

Äärmiselt pingeline Tour de Ski sai jätku Val di Fiemmes, kus meestel tuli viiendal osavõistlusel läbida 15 km ühisstardiga sõit. Venemaa kolmiku ees noppis võidu Johannes Høsflot Klæbo. 

Tänasele võitlusele startis 58 sportlast ning üldliidri kollast särki asus kaitsma Aleksandr Bolšunov. Favoriitidena läksid rajale Bolšunovi kõrval veel soomlane Iivo Niskanen ja norralane Johannes Høsflot Klæbo. 

Võistlus möödus äärmiselt kõva tempoga ning gruppi vedasid enamasti Venemaa suusatajad Sergei Ustjugov ja Andrei Larkov. Viimasele kilomeetrile ja lõputõusule läksid nelja liidrina vastu just kolm venelast Ustjugov, Larkov ja Bolšunov ning neile proovis vastu saada veel Klæbo. 

Lõpuspurdis näitas kõige teravamat jalga Klæbo, kes seljatas temast üldarvestuses kõrgemal olnud Ustjugovi ja Bolšunovi. Larkov kustus viimastel meetritel ja jäi neljandaks. 

Suusatuuri kokkuvõttes on seis äärmiselt pingeline, sest Bolšunovi edu vähenes Klæbo ees ainult 18-sekundiliseks. Kolmandale kohale langes Ustjugov, kes kaotab norralasele omakorda kolme sekundiga. 

Homme on Tour de Skil kavas sprindidistantsid, mis sõidetakse klassikalises tehnikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles