Honda ninamees võrdles Hollandi vormeliässa legendaarse Ayrton Sennaga

Postimees Sport
Copy
Masashi Yamamoto (vasakult teine) koos teiste Red Bulli oluliste liikmetega.
Masashi Yamamoto (vasakult teine) koos teiste Red Bulli oluliste liikmetega. Foto: Andy Hone via www.imago-images.de/imago images/Motorsport Images

Jaapani autotootja Honda, mis varustab Red Bulli vormelitiimi F1-sarjas mootoritega, näeb hollandlases Max Verstappenis maailmakuulsa Ayrton Senna mantlipärijat. 

Honda jaoks on Verstappeni näol tegemist tõelise talismaniga, kes lõpetas jaapanlaste 13 aastat kestnud võidupõua. Austria GP-l astus 22-aastane hollandlane poodiumi kõrgeimale astmele ning patsutas austuse märgiks rinnale, millel ilutses Honda logo, see oli justkui emotsionaalne tunnustus mainekale autotootjale.

Hollandi piloodi kolm esikohta 2019. aasta hooajal on ta Honda ajaloos ajaloos tõstnud selliste nimekate meeste kõrvale nagu Keke Rosberg ja Gerhard Berger. Võitude arvestuses troonib kõrgeimal astmel brasiillane Ayrton Senna, kelle nimel on 32 etapitriumfi. 

Jaapani ettevõtte F1 filiaali direktor Masashi Yamamoto sõnas Autospordile, et Verstappeni olemasolu on nende projektis tõeliselt suur kasutegur. «Hoolimata vanusest suudab ta näidata väga häid ja veenvaid tulemusi. Tema suhe Hondaga meenutab noort Sennat,» rääkis ninamees.

«Max näitab suurt austust meie vastu, ta suudaks justkui Hondaga samastuda. Ja see žest, mille ta Austrias tegi, andis mõista tema rahulolust. Taoline tunnustus annab meile omakorda positiivse emotsiooni, mis sunnib tegema paremaid pingutusi mootorite tootmisel. Muidugi on ka teised sõitjad meile olulised,» lisas Yamamoto.

Lisaks ringrajal toimuvale on Verstappen näidanud pühendumust ka väljaspool seda, kui külastas Honda tootmiskeskust. «Võitmine on temas kasvatanud kirge ja tugevamat sidet meiega. Tehast külastades viskas ta patsu kõikidele töötajatele, kes seisid seal rivis. Järjekord võus umbes kilomeeter pikk olla.»

Uuele F1 hooajale antakse avapauk 15. märtsil Austraalias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles