Muhammad Ali alistanud poksijal diagnoositi vähk

Postimees Sport
Copy
Legendaarse Muhammad Ali ja Leon Spinksi vastasseis 1978. aastal.
Legendaarse Muhammad Ali ja Leon Spinksi vastasseis 1978. aastal. Foto: ACTION IMAGES/REUTERS

Endisel raskekaalu maailmameistril Leon Spinksil tuvastati eesnäärmevähk. 

Raudrusika hirmuäratavale haigusele saadi jälile eelmise aasta lõpus, kui 66-aastane Spinks toimetati raskes seisundis ühte Las Vegase haiglasse. Maailmani jõudis uudis läbi mehe abikaasa Brenda, kes postitas sotsiaalmeediasse teksti «Palvetage minu ilusa kallima pärast».

«See saab olema raske ning pikk teekond, kuid oleme kindlad, et tšempion suudab sellest olukorrast edukalt väljuda,» sõnas Brenda USA Today'le. Tänaseks on teada, et Leon Spinks on lastud kodusele ravile ja ta saab regulaarselt vähiteraapiat.

Spinksi karjääri säravaimaks hetkeks võib pidada maailmakuulsa Muhammad Ali alistamist. Kaks aastat enne seda (1976) võitis ta Montreali olümpiamängudelt kuldmedali. Äss riputas kindad varna 1995. aastal, tema sportlastee saldosse kogunes 26 võitu, 17 kaotust ning kolm viiki.

2014. aastal toimetati endine atleet haiglasse, sest kanatiiva söömisel sattusid teravad konditükid tema soolestikku, mis tekitasid tõsiseid vigastusi. Pärast mitut operatsiooni veetis Spinks neli nädalat taastuskeskuses.

Lisaks poksimisele kuulus vanameister aastatel 1973-1976 Ameerika Ühendriikide mereväkke. 2017. aastal nimetati mees poksijate Kuulsuste Halli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles